• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Subwoofer za 150zł?

Reakcji
0
Witam.Mam 150zł i za to chcę zrobić mały subwoofer,doradżcie mi jaki kupić głośnik?Jaki zrobić wzmacniacz?Jaki zrobić filtr dolnoprzepustowy?Tylko nie piszcie żebym dozbierał i zrobił coś droższego,ponieważ będzie to moja pierwsza konstrukcja tego typu i chcę wydać na nią jak najmniej pieniędzy.

Jedyne co przychodzi mi do glowy to maly sub na arn 150 i wzmak na tda 7294 u Irka zmontowany ale bez trafa coś ok 60 zl do tego trafo z odzysku.

Jedyne co przychodzi mi do glowy to maly sub na arn 150 i wzmak na tda 7294 u Irka zmontowany ale bez trafa coś ok 60 zl do tego trafo z odzysku.
Ta i to zapewne do pokoju 20mk buaahah :mrgreen:

Sub ma grać w pokoju 9mk,czyli za 150zł da się zrobić małego suba?Jako dawcę części do wzmacniacza mam stary telewizor.

mietek15 napisał:
Z dwoma głośnikami od kompa po 2w każdy.
Hubertoos0222 napisał:
Hubertoos0222 napisał:
poczekajmy za odpowiedzią na moje pytanie o wielkość pokoju
No to da rade ;p

2 glosniki pod 2 W? hmm.. Nie za malo? to juz chyab lepiej kupic jakas tansza tesle (np arn 188, bo arn 150 to do monitorkow raczej.)

mietek15, w dziale ogloszen kolega damiani sprzedaje 100VA trafa za 35zl (zaraz wystawi bo chwilowo usuniete)
2x26V starczy do TDA
do tego pojedyncze TDA 7294 projektu irka - oczywiscie wykonane samemu najnizszym kosztem. scalak 10zl (z przesylka), drobnica 10zl + kondy do zasilania 10-15zl
radiator od kompa - napewno masz jakis z odzysku lub jakis kolega bedzie mial
do tego jakas tesla ARN 188 lub 226 w obudowe zamknieta
no i moze cos z tego wyjdzie ;)

Jutro zobaczę co siedzie w starym telewizorze może nie będę musiał kupować trafa.A gdzie mogę znależć ten projekt Irka?Obawiam się że będę miał problem z zrobieniem płytki do wzmacniacza,wytrawianie odpada.Czy jest jakiś inny sposób żeby zrobić tą płytkę?

mietek15 napisał:
Jutro zobaczę co siedzie w starym telewizorze może nie będę musiał kupować trafa
niema szans - jest wiele wyprowadzen ale nie przydatne napiecia i male moce
tak wiec kupuj trafo puki jest

mietek15 napisał:
A gdzie mogę znależć ten projekt Irka?
http://diyaudio.pl/portal.php?show=33
mietek15 napisał:
Obawiam się że będę miał problem z zrobieniem płytki do wzmacniacza,wytrawianie odpada.Czy jest jakiś inny sposób żeby zrobić tą płytkę?
albo kupujesz u irka albo robisz sam. jak irek nie bedzie mial to moge wyslac - ale otwory sam sobie powiercisz :P

Powrót