• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

suby na eminence kappa pro lf

W zasadzie to ten sam. Wersji kappy LF Pro było conajmniej 2, a z dobrego źródła wiem że w obrębie wersji wypusty też się różniły detalami. Głośnik powoli ewoluuje jednak ciągle to Kappa LF, ważne tylko żeby była to wersja Pro. W skrócie, śmiało można brać.

Ta za 450 to jest zwykła LF, bez "PRO", czyli blaszany kosz i mniejsze możliwości, lepiej dorzucić stówkę do wersji PRO.

Tym razem pójdzie szybciej bo już mam wzmocnienia,fronty,kubeczki i inne takie takie docięte i poskładane.

Tzn. idą do tego samego akustyka a nie do klubu :) Nie robię tego dla klubu tylko dla firmy która nagłaśnia koncerty,a właściciel to jest JMZ (czyt. James). Przeważnie grają w bydgoskiej estradzie gdzie sala koncertowa ma 200mk...ale zdarzają się wyjazdy do innych klubów i latem plenerki:

http://www.youtube.com/watch?v=j2XHXoe9wa8

Filmik z przed roku,grały tam wtedy para tych subów,para subów na 1x 18" i 4 pełnopasmowe na 2x15...i chyba jeszcze na 2x12" ale nie pamietam. Basu było dość,grał wtedy zespół country bo to festyn był :)

A to coś mi się pokiełbasiło. Bo tak sobie pomyślałem że w mniejszym klubie taki zestaw 4x15 na stronę to już narobi niezłej zadymy. Fajnie że coś działacie, tylko nadal nie rozumiem dlaczego...niebieski? :P

JMZ z Bocianem taki wymyślili,miało być oryginalnie,Ja byłem sceptycznie nastawiony do tego koloru jednak efekt końcowy jest niezły :wink:

No i zabawa zaczyna się od nowa :smile: Tym razem idzie znacznie szybciej bo zmieniłem koncepcje i kolejność składania.

Prawie koniec,teraz tylko frezowanie,szpachlowanie,szlifowanie i malowanie :razz:

Efekt finalny za parę dni...prawdopodobnie w poniedziałek lub wtorek :razz:

Powrót