• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

SuperMega Subwoofer w Audio :/

Reakcji
0
Wpadł mi dzisiaj w ręce czerwcowy numer Audio. Przeglądam sobie newsy (strona nr 10) i co widzę?? Informację o subwooferze polskiej (według Audio, bo według mnie, to dalekowschodniej) firmy Alphard... :/ Oczywiście wspomnieli o jego zaskakująco niskiej... cenie (o jakości nie wspominając, bo była to tylko wzmianka, a nie test).
Nie wiem, czy to dobrze świadczy o tym subwooferze, czy raczej niezbyt dobrze o gazecie... takie audiofilskie pismo, a wcale nie wybrzydza w opisywanych sprzętach... Spodziewam się w niedalekiej przyszłości testu kolum w cenie do 500zł :D ciekawe jak opisywaliby ich brzmienie, bo z tego co zauważyłem, to w Audio unikają, ze zrozumiałych, komercyjnych względów, zbyt krytycznych komentarzy.

sluchales tego suba na alfredzie??
ja nie wiec sie nie wypowiem a jezli alfred zaoferuje subwoofer do kina domowgo np jako taki glosniku 20 cm za mniej niz 500 zł to wielkie brawo

LUKASZ, jest cos takiego już od dawna.Z plastikowymi satelitkami.Subik jest objętościowo mały ale kopać kopie nawet nieźle.Tak sie składa że ojciec chrzestny alfreda to ziomal a obok siebie mam przedstawicielstwo(15 kroczków) i dość często jestem "częstowany" nowościami coby sie osłuchać.Powiem tylko tyle że coś sie u nich zmienia leciutko na plus.No i Grójec dołączył do listy miast z komorą bezechową...jak zobaczyłem to mało nie padłem.No ale to już inna bajka.

jeżeli alfred nie chce być kojarzony z dresiarską tandetą, to bardzo mnie to cieszy :D pewnie zmusiła ich do tego konkurencja z STX. Jak Alphard się podciągnie, to STX znowu będzie musiał ich gonić i tym samym przyczyni się do wzrostu jakości głośników w najniższym przedziale cenowym :D

A co myślicie o wzmacniaczach samochodowych alpharda, bo cena do mocy jest też dosyć ciekawa?? Miał ktoś takiego sprzęta??

PETERS, ja miałem do czynienia ze wzmacniaczem bodjaże tym: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53248301 i powiem ze jak za taką cene to można naprawde znależć coś lepszego co nie będzie sie "reklamowało" taką mocą wyssaną z palca.

porównywałem go z blaupunktami i nawet przy najniżym modelu sprawował sie powiedzmy nienajlepiej, w porównaniu jednak do "kingwoodów" czy do "firstów" to można powiedzieć że all-pierd będzie od nich lepszy :)

heheh na wyciecze bylem i byl odkurzacz kingwood 1600 W SUPER PAŁER :P hehe lałem z tego ostro

Zygmunt, a ja mysle ze gazeta walczy o szerokie grono czytelnikow i tak naprawde maja to w dupie co testuja <--...z wskazaniem na hiEnd.

Doszli do wniosku ze wysycil sie rynek kolesi co maja kasy fullll albo i wiecej i teraz udeza w tych biednych... bo tam wyzej to juz nie ma co szukac itp
wiec teraz przyszla kolej na stx tesle i boshamny ...w sumie to nie wiem czy moga zaskoczyc to forum ...chyba, ze paru forumowiczow bedzie redaktorami :) ...bo im sie to nalezy :)

tak czy inaczej ja to nazywam kicha

Powrót