• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

sygnał dla wzmacniacza + pytanie

Reakcji
0
mam takie pytanie poniewaz chce podlaczyc kabel do wlaczania sie wzmacniacza pod "remote antena " z radia ( Pioneer DEH-3100R) i nie wiem czy gdy wloze do niego cd to wzmacniacz sie wylaczy poniewaz w momencie grania cd antena nie bedzie potrzebna i radio ją zlozy tym samym wylaczając mi wzmacniacz :?:

hm.. to u ciebie takie cus jest ze jak radio z CD czyta to antene sklada automatycznie? pierwszy raz cos takiego slysze chyba :)

hm.. to u ciebie takie cus jest ze jak radio z CD czyta to antene sklada automatycznie? pierwszy raz cos takiego slysze chyba
właśnie sam przed chwila sie dowiedzialem czegos takiego ze kolega jak wlozy cd to mu antene sklada no a u mnie wtedy wylaczaloby wzmacniacz...chyba ze moj Pioneer jest lepszy i jak gra cd to antene ma rozlozoną to wtedy byloby wszystko ok

no to sprawdz to, ja czegos takiego jeszcze ne slyszalem, po co by meili takie cos robic? dla oszczednosci energi?
no niby gdy sluchamy cd to antena jest niepotrzebna a gdybysmy spowrotem wlaczyli radio to antena by sie wysunela ale dla mnie jest to bezsensem zeby skladac przy cd
jak sprawdze to napisze :wink:

Powrót