Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
tak, stereoDIGIPROCOMP napisał:-PawełS chętny, pewnie 2szt
Jakieś 4-5mA wystarczy do wysterowania darlingtona na 2sa1930/2sa1943 aby na wyjściu uzyskać 7A licząc że sterujący ma betę 50 a końcowy 35. W praktyce pewnie prąd jest sporo mniejszy bo typowo końcowy ma betę około 60 a sterujący 100-320.
coolombo napisał:Jeżeli sterujące to toshiby to zamiast 2sa1837 lepiej dać 2sa1930 są parę gr. droższe mają wyższe hfe są bardziej liniowe i mają mniejsze napięcie nasycenia.
Ja jestem jak najbardziej za,mysle ze inni rowniez,tylko dobrze by bylo aby ten symasym byl na dwoch parach tak jak to mysli flodnis uczynicirek napisał:Moge przerobic swoja plytke uniampa na topologie symka (holtona) zostawiajac zabezpieczenia i zasilacz
Jak sobie radza jako tako z uniampem to Ci co beda chcieli tez zmontowac sobie symasyma po Twojej przerobce Irku mysle ze też sobie poradząirek napisał:Bedzie wtedy jeszcze prosciej i taniej choc to i tak bedzie dla wiekszosci zbyt skomplikowane.
kaman777 napisał:Ja jestem jak najbardziej za,mysle ze inni rowniez,tylko dobrze by bylo aby ten symasym byl na dwoch parach tak jak to mysli flodnis uczynic![]()
kaman777 napisał:tylko pytanie ile by zajeło Irkowi taka modernizacja??
no to czekamy na Symka w wersji Uniirek napisał:1-2dni.
dla mnie może byc.Czyli końcówka(standardowa na jednej parze) i zasilacz dla tej końcówki na jednej płytce.Irku , a co myslisz o uzyciu tranzystorów z diodą typu NJL zamiast MJL w UNI i SYMIE?To akurat nie jest mozliwe bo sie tranzystory nie zmieszcza na radiatorze z tego powodu konieczne jest rozbicie ukladu na dwie koncowki plus zasilacz/
to niezdrowa licytacja co lepsze.Osobiście bardziej wierzę w rozwiązania Irka i mysle,ze oficjalna prezentacja UNI o większej mocy by załatwiła sprawę(konkretnie jeden kanał z zasilanem;to takie moje minimalne wymagania)kaman777 napisał:sym by flodins: