• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Szafka RTV by EZO

• Autor wątku Autor wątku EZO
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Mi sie bardzo podoba pomysł z lakierobejcą antyczną, trafiles Ezo w 10 :!: Ładnie sie komponuje z drzwiami i podłogą... Kabaryna wielka jak chol***, a swoja drogą powiem ze robiłem stolik z litego drzewa i klejonego o skąpych wymiarach i (wysokosc okolo 17cm gł okolo 35cm szer okolo 45cm)wazył chyba z 15kg wiec waga Twojego DIY az tak nie przeraza, ale to wkoncu płyta V100 lub V25 :wink: Fajny pomysł z podswietleniem od spodu chociaz sam kolor mi sie nie podoba :wink: Koledzy przyczepiali sie do gniazd na scianie, mi to wisi jakiej firmy ważne ze działa i spełnia swoje funkcje :razz: Przyczepił bym sie tylko do tego ze rozrzucone te gniazda na całosci sa :sad: Nie lepiej było dac jakiegos składaka panelaka? ale i tak nic nie widac wiec nie bierz tego do siebie az tak...mi sie podoba!!

"osobny obwód dla wzmacniacza pociągnięty od pionu" - no tak na liczniku byłby zbyt duży spadek napięcia :D:D:D
a tak serio podoba mi się pomysł z podświetleniem (niekoniecznie z kolorem ale to kwestia gustu) natomiast sama konstrukcja wydaje mi się być przesadzona pod względem masywności

Nie no mnie się szafeczka strasznie podoba. Głównie wykonanie i proporcje. Są bardzo fajne. Jedynie to w jaki sposób jest na niej sprzęt jest raczej średni. (Może trzeba by było zrobić drzwiczki drewniane dla sekcji gdzie są wzmacniacze itd? Albo zasłonić to ciemną szyba? ;) ).

Wydaje mi się, że podświetlenie powinno być o charakterze ciepłym, a w tym momencie białe podświetlenie ledowe nie pasuje. Ponad to telewizor mógłby się znaleźć minimalnie niżej, o wiele lepiej by to wyglądało. I jeszcze zmieniłbym miejsce podświetlenia - nie lepiej podświetlić lekko ściagnę za szafką niż podłoge pod szafką? ;)

podswietlenie???
mistrzostwo swiata!!! przydaloby sie jednak jakies cieplejsze swiatlo no i regulacja jasnosci.
sam za telewizorem mam 7 watowa lampke z ikeii - taka przeszkadzajka rozluznia oczy

Kształt szafki fajny. Prosty modny. Lakier kiepsko położony i chyba kiepskiej jakości. Olejny czy co? Nie wydaje mi się, że lampa to wiocha jest spoko. Tv trochę za wysoko powinno być na wysokości oczu było by ładniej i lepiej. Też się pochwalę na Twoim temacie moja szafką i barkiem, głośniki też DIY. pozdro

no to w takim razie podłoże nie do końca dopieszczone, na jedno wychodzi, ale spoko przecież 250 a nie 1500 no i sam

O ile sam stolik może się podobać (minimalistyczny, masywny, ładny kolorek), o tyle samo "podświetlenie" jest jak by tu powiedzieć (?), nie na miejscu. Pasuje do szafek kuchennych, ale nie "szafki rtv". Osobiście drażnią mnie nawet LED'y w "klockach", a co dopiero dodatkowe pod szafką. Brrr. Jedynym akceptowalnym prze zemnie światłem w systemie, to cieplutkie światło żarzących się lamp. :wink:
Co do wzmacniaczy. Nawet niektórzy producenci nie zalecają ustawiania reszty „klocków” na końcówkach mocy/wzmacniaczach/et cetera. Zresztą w mieszkaniu też można siedzieć w wełnianym golfie przy 25°C :wink: Mało komfortowo, a jednak.
Zdecydowanie najsłabsze Twoje DIY, oczywiście tylko wtedy kiedy świecą „ledy” :mrgreen: .

Powrót