Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
o tym glosniku pisalismy w topicu "twoj wymarzony glosnik do suba" jesli myslisz ze glosnik za 6000$ jest szczytem glupoty to zostan przy stx'ie, jak zwykle polska mentalnosc- polak nie ma na cos kasy to mowi ze to cos jest do dupy, przyko mi, rozmawialem z firma MTX w sprawie tego glosnika- wole nie mowic jak sie dogadalem bo moze to wzbudzic kontrowersje
kosz jest chyba po silniku od odrzutowca :O nieliche ale nieznalazł bym praktycznego zastosowania tego sprzetu... i chyba musiał bym mieć mała elektrownie w domu
chodziło raczej o to że nie ma on praktycznego zastosowania dla szarych ludzi (patrz większość tego forum) - jest po prostu na drogi...
ponadto po co komu "tyle głośnika" w domu (??) lub w wozie (??)
o ile oczywiście nie robimy jakieś zabudowy pokazowej czy innego demo cara...
mając do tego setki kpln....
nie chce znow wszczynać kłótni ale masz chyba jakis kompleks...
chodziło mi o znikome zastosowanie takiego głosnika w praktyce(potrzebny agregat prądotwórczy za samochodem) i głupote ludzi którzy kupują takie rzeczy do samochodu.
ale nie... kolega musiał zrozumieć inaczej, że jest to pochwała dla stxów i zniewaga wszystkiego co nie jest LO-ENDem.
Ten głośnik, nie ma żadnego praktycznego zastosowania, co z tego że taka moc - imprezy (chodzi mi o te troszkę większe, gdzie się operuje mocami podobnymi do mocy tego głośnika) i tak się nie zrobi na jednym głośniku. To jest typowa pokazówka firmy do wyciskania dB w Caraudio.
Ale fajny jest, nie ma co. Strasznie mnie ciekawi co by było gdyby podać mu te nasze standardowe 100W np. z TDA7294 - chyba by go to nie "poruszyło"
ja widze tylko zastosowanie go w demo car, i nie chcialem nikogo urazic zdankiem o stx'ie.
A jak ktos jest ciekawy wzmacniacza to niech zobaczy najmocniejszy wzmak firmy Earthquake z serii Power House.
wogole sie zastanawiam dlaczego szczyt glupoty? a ja tych kolesi podziwiam ze robia cos takiego, eskperymentuja, cos robia....
i tak jak wisnia mowi ze to nie jest do normalnego urzytku, ani do sprzedazy (no chyba ze na zamowienie) tylko na pokazy, do eksperymentow i wogole zeby pokazac ze mozna cos takiego zbudowac
ciagle sie zastanawiam jaka tam cewka moze siedziec...
tego glosnika nie mozna kupic, rozmawialem z firma mtx i zamawia go sie i dopiero oni produkuja go dla ciebie, jednak jest cos w tym ze chcialbym go miec i zrobic pokazowe autko ale jak narazie musze sobie jakies lepsiejsze auto kupic i za rok albo 2 mozna myslec o jakim demo car jednak teraz nie zawracam sobie zabardzo glowy glosnikiem wazacym 160kg i kosztujacym 6000dolcow narazie mam inny plan co do audio w samochodziku
to poprostu paranoja wogóle poco komu te demo cary?? szpan dla szpanu i sztuka dla sztuki. na estradzie najmocniejsze głośniki mają po 2kW ale i tak na 100% przy 2 kW były by głośniejsze od tego przy 12. nauczcie się że tak naprawde liczy się SPL a nie moc.... a poza wszystkim innym ten głośnik jest za duzy żeby ładnie grać. Typowa gigantomania i nic więcej.
Sound Wave, no właśnie sztuka dla sztuki. A czymże jest malarstwo czy rzeźba (aktualna), bo kiedyś jeszcze pełniła funkcję dydaktyczną, kiedy ludzie nie umieli czytać.
BTW Ja sobie takiej mocy nie wyobrażam po prostu Dla mnie nadchodzący Hertz ES250 mnie przeraża trochę
drag db ... nawet odpada to jest tylko wymysl inzynierow i projektantow ale powiem ze nieeeeeeezly my to jeszcze pol biedy co o nim myslimy ale co gdyby takie monstrum ukazalo sie na przlowmie 80-90 ?!??!?! wtedy 70 altony to szok mocowy byl west coas castons :] mi sie podoba
pozdro dla tych co uwazaja co to scierwo i do niczego sie nie nadaje !! najlepiej robic kolumny na arn i cos tam jeszcze hiendowego :|
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.