• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Szerokapasmówka do seurundów

Reakcji
0
Witam mam zamiar zrobić sobie seurandy do przyszłego kina domowego ale chciał bym je zrobić na jakiś szerokopasmowcu poprostu nie chce mi się bawić w zwrotnice ,a w sumie i tak basu wcale mieć nie musi liczy się tylko pożądna średnica która nie będzie wiele odbiegać bardzo od monitorków na l18 i tbfc/g , budrzet na to mam 100zł na sztukę. Chciał bym zastosować po jednej na seurund i dwie do centralnego najlepiej żeby rozmiar to około 10cm, sub już jest na mds10.

tomq88, no i jakaś konkretna propozycja bardzo dziękuje a wiesz gdzie mógł bym takowe kupić i ile kosztują . bardzo by mi pasowały bo nawet podobne do l18 korektor fazy i to aluminium.

toma085,
a jaki to amplituner?
Czytałem jakiś artykuł właśnie na ten temat w AUDIO pisał bodajże Kisiel jak się nie mylę. Mówił, że nie ma problemu z takim połączeniem. Jak potrzeba to jutro poszukam i napiszę dlaczego.

Jaka cena tego głośnika?
Można go dostać w Polsce?

lklukasz napisał:
toma085,
a jaki to amplituner?
narazie ampli brak bo nie wiem co będzie lepsze kupić nowy jakiś za 500zł czy sprzedać wzmak i radio i kupić konkretniejszą używkę za 1000zł ,i używać również w stereo.
Ten model co podałem w linku kosztuje troszkę ponad stówkę co myślicie o nim chyba dobry do teakiego zastosowania jak ja chcę :?:

Ampli nigdy nie zagra w stereo tak dobrze jak wzmak stereo (zwłaszcza ze po podpisie widzę że klocek ładny masz :) )

Generalnie od kiedy polink ma TB w ofercie to jest fajnie :) Zobacz sobie co ile tam kosztuje i dobierz coś do budżetu...

n_omyzs napisał:
Ten kosztuje 105zł :) (4 cale) 133zł kosztuje jakiś woofer 5 calowy.

Powrót