• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

szerokopasmowe

Czy ktoś już od nich kupował? Niektóre ich głosniki sa bardzo interesujące. Niektórych nie widac w ofercie unitów, wiadomo jak z dostępnością?

Ktoś kupował, z tego co pamiętam nie mają PayPal, więc płacisz spore koszty przelewu zagranicznego i przewalutowań.
O głośniki można też pytać w Bodnar Audio, oni robią ich projekty.
http://www.bodnaraudio.com/pl/

Ja kupowałem SFR175 Alnico prosto z Węgier. W kategorii szerokopasmówek nic się z nimi nie może równać w tej kategorii cenowej. Porównywałem z Fostex fe166en, Visaton B200, Saby, Supravox 135, Fostex FF85K. Nokaut. Mają jak na szerokopasmówkę równe pasmo i słabo zaznaczone rezonanse. Bardzo szybkie.

Porównywalne głośniki kosztują 2-4x więcej. Tang Band W8-1772, Lowther PM6. Być może góśniki Audio Nirvana mogłyby stanąć w szranki.

Oczywiście nie są to głośniki dla lubiących hiperdetaliczność i długie, metaliczne wybrzmienia wysokich tonów. Natomiast przetrzeń i wyrazistość średnicy są wzorowe.

Jaka wyszła cena w złotych, łącznie z przesyłką?
Mnie interesują te ich aluminiowe maluchy, ale nie wystepują na liście sprzedaży.

Z grubsza 1000zł przetworniki, 100zł przesyłka, 100zł przelew międzynarodowy

Tak. Nie pamiętam jaki był wtedy kurs Euro, ale coś koło tego.

---------- Post dodany o 13:49 ---------- Poprzedni post o 13:26 ----------

Podobno Bodnar audio sprzedaje w takiej samej cenie. Wtedy odpadłyby koszty przelewu i częściowo transportu.

Drodzy klubowicze.Po ukończenie projekty ct193 a czasem gdy uskładam troszke kasy na lepsze przetworniki do innego projektu.Postanowiłem zając sie projektem bliżniaczym ct 194
Prosze mi powiedzieć czy maił ktoś z państwa stycznośc z tym projektem i jaka jest róznica w dzwieku miedzy ct 193 a 194

Pozdrawiam i dziekuję za odpowiedz

Szanowni koledzy.
Mój pierwszy projekt ct-193 gra sobie swietnie jestem zadowolony,ale wiadomo trzeba iść dalej.
Proszę o parę podpowiedzi czym sie teraz zająć,tzn następną konstrukcją.
Proszę i kilka linków,lub nazw projektów.
Z góry dziekuje i pozdrawiam

A może jakieś podstawowe informacje...? Budżet, pomieszczenie, czy kontrukcja tego samego typu na szerokopasmówce czy 2-3drogi....?

Popatrz na sonido model 145

---------- Post dodany o 09:33 ---------- Poprzedni post o 09:33 ----------

I obudowa typu horn

Dziękuje za zainteresowanie mym zapytaniem.
Wiec tak.Pomieszczenie odsłuchowe małe 11m2,elektronika pracująca w klasie A.
Budżet powiedzmy bez obudowy tak troszkę ponad 1000zł(na same przetworniki)
Czekam na propozycje.

Zdecydowanie Sonido. 145 nie słyszałem. U mnie gra SFR175.
Z budzetowych propozycji, to może 1.5way na Visatonach SFR8M i SFR8 ?

Powrót