Witam,
miesiąc temu zakupiłem szlifierkę mimośrodową Bosch z linii profesjonalnej (najtańsza wersja).
To co robi z płytami MDF (bo tylko na nich testowałem oraz na szlifowaniu lakieru) jest niewiarygodne.
Dodatkowo po założeniu odpowiedniej nasadki na rzep - np. z wełny owczej można jej używać jako polerki.
Standardowo ma 3 różne talerze: miękki, średni (standardowo dodany) oraz twardy.
Model: Bosch GEX 125-1 AE
link do produktu:
http://www.bosch-professional.com/pl/pl/random-orbit-sander-gex-125-1-ae-131479-0601387500.html
Kupując u autoryzowanego przedstawiciela - ja kupowałem w oleole - standardowo gwarancja na 2 lata + po zarejestrowaniu na stronie producenta gwarancja zostaje przedłużona do 3 lat.
Z wysyłką zapłaciłem 349 PLN.
MDF jest gładziutki jak pupka niemowlęcia, lakier też bardzo dobrze szlifuje.
Jeszcze nią nie polerowałem ale ma 6-cio stopniową regulację prędkości więc nie powinno być problemu i dodatkowo miękki start i hamulec.
Z ręką na sercu polecam Wam.
P.S.
Dodatkowo ma bardzo dobrej jakości załączony mikro-filtr, który zbiera jakieś 80% pyłu.
Można też go zdjąć i podłączyć odkurzacz ale przy jakości pochłaniacza w filtrze chyba nie ma to sensu.
Filtr naprawdę łatwo się czyści.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Nie sugeruj się tak bardzo mocą ani dodatkową rękojeścią z przodu do dociskania.
Na ostatniej stronie dałem krótką recenzję mojej i powiem jedno.
Kasa kasą ale lepiej kupić dobrą sprawdzoną markę niż lipę......bo wtedy zawsze kupuje się 2 razy.....
Moja ma "tylko" 250W i 6-cio stopniową regulację - do tej pory nie przekroczyłem 3-ego poziomu mocy.
Za to warto zwrócić uwagę na ruch mimośrodowy - czym większy tym większa szansa na lepsze szlifowanie, polerowanie itd.