• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Szukam zestawu 2.0/2.1

Reakcji
0
Cześć,

Moglibyście mi polecić jakiś zestaw 2.0/2.1. Szukam czegoś do komputera. Ładowanie się w zestawy komputerowe 5.1 to raczej droga impreza a w niższej polce to nie znajdę nic dobrego. A w tej cenie chyba bardziej opłaca się jakiś zestaw stereo. Za jakieś 300zł, ale to nie jest sztywna granica.

Głównie do słuchania muzyki, czasem jakiś film, rzadziej gry. Zależy mi na dobrym brzmieniu, bez trzasków.

Mam zintegrowana kartę graficzna na płycie głównej:
http://www.asrock.com/mb/Intel/Z87 Extreme4/index.pl.asp

Pozdrawiam

Jak za 300zł to tylko używka. Masz jakiś wzmacniacz?

Chyba najlepszą opcją będą jakieś komputerowe Logitech'y lub Microlab'y

Nie mam żadnego wzmacniacza. Zależy mi na tym żeby to nie był zestaw komputerowy z plastikowymi satelitkami. Wolałbym już zwykłe stereo ze wzmacniaczem, ale normalnymi monitorkami.

Ewentualnie po majówce mogę dołożyć 200-300 zł więcej.

Ok widzę. Gapa odpowiedział na poprzedni wpis Hermesa, ale jak to pytanie o wzmacniacz nie było chronologicznie w ostatnim wpisie tematu to chyba wypada zacytować ten fragment na który się odpowiada, prawda? Później wychodzą takie nieporozumienia jak powyżej. Nie mam obowiązku czytania wszystkich wpisów powyżej mojego, a selektywne cytowanie należy do dobrego zwyczaju na forach internetowych. Powinno się go używać, bo znacznie poprawia przejrzystość treści zawartych w danym wątku.

Ostatnia edycja:
Ok, będę się stosował do dobrych zwyczajów :) A teraz po zwiększeniu sumy możecie coś zaproponować ?

Tak? Czyli jednak gówniany zestaw. Jak prawie wszystko do kompa co kosztuje 300zł i ma jeszcze subwoofer.

Z czystym sumieniem polecam używkę logitecha Z-2300. Do 300zł spokojnie powinno się dać kupić.

Tak? Czyli jednak gówniany zestaw. Jak prawie wszystko do kompa co kosztuje 300zł i ma jeszcze subwoofer.

Ewentualnie po majówce mogę dołożyć 200-300 zł więcej.

Czyli szukam za więcej niż 300 zł.

Generalnie jak byście mi polecili jakieś dobre stereo bez suba, to znalazł bym budżet na niego oddzielnie.

I chciałbym sprostować, że nie szukam zestawu stricte pod komputer, tylko generalnie do słuchania. Może być coś z dodatkowym wzmacniaczem. A jeżeli coś nie mieści się troche w cenie to jako propozycja chętnie zobaczę

Ostatnia edycja:
Sam sobie odpowiadam :( ale spoko...

Pojawił sie wątek odnośnie UniAmpa, mam w domu cały zestaw części, ale jakoś nigdy go nie złożyłem... brak czasu, pieniędzy, nie miałem płytki. Jak będzie zamówienie, to kupie trafo i płytkę i będzie mi kolumn brakować.

Co myślicie o tym: http://allegro.pl/tannoy-r1-pol-roku-gwarancji-i4205284278.html

Budżet w okolicach 400zł. Tyle będę miał po kupnie brakujących części do UniAmpa.

Kolega wyżej Ci poradził najlepszą opcję: kup Microlaby solo 7C
Uniego też złóż, ale same bebechy to dopiero początek. Przyzwoita obudowa to ok. 300PLN bez gałek, nóżek, itp.
A jeszcze będziesz potrzebował jakiegoś preampa.

Od siebie dodam, że warto zerknąć na Modecom SFU80, albo sfu120.

Ostatnia edycja:
Powrót