• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Szukamy utworu

marian

Moderator
Członek ekipy
Reakcji
273
Panowie, postanowiłem założyć temat o szukanych przez nas zasłyszanych utworach.
Oczywiście można by o takie rzeczy pytać w spam poście, ale ten temat może się przydać a posty nie znikną w czeluściach tematu z tysiącami postów :)

Stary utwór (i teledysk) którego szukam jest w klimacie Alicia Keys, a może nawet to jej właśnie utwór, tyle że szukałem tego na YT i nie znalazłem.
Na ulicy stoi fortepian, kobieta zaczyna grać taki szybki "rif" który mam w głowie (i pewnie każdy ko kojarzy)... ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć jaki to utwór :)
Mógłbym nawet go zagrać gdybym miał klawisze...

Marian z ruffpl rozpoczeli nowy wątek pt "Jaka to melodia"
ruffpl juz ma 1 pkt na swoim koncie :lol:

Ostatnia edycja:
Panowie dzisiaj nad ranem slyszalem utwor cos z gatunku polskiego rapu lub hip hopu a goscio spiewa taki tekst -morchiba mor hiba hiba. Myslalem ze po tym tekscie znajde w gogle ale nie moge trafic. Czy moze ktos mi pomoc w zdobyci tytulu tej piosenki ?

Pewnie koledze chodzi o trip hopowy zespół Morcheeba z końca lat 90 siątych.

Posiada ktoś płytę Vanessy Fernandez "Use Me" i chciał by się podzielić utworami "Here but i'm gone" oraz "I love you more than you'll ever know" we flaku?

Panowie proszę o odświeżenie mi pamięci - szukam teledysku typu niemieckiego szlagra z jodłowaniem w górach w regionalnych strojach tylko w wykonaniu rockowym/metalowym z tego co pamiętam na wokalu była też tam Pani Polskiego pochodzenia.
Chodzi mi to po głowie od dłuższego czasu a za cholerę nie mogę sobie przypomnieć co to za zespół.

Koledzy pomóżcie. Moja żona szuka: w teledysku występuje facet czarnoskóry który płynie tratwą (rozbitek w łachach), potem wpada do wody i się topi. Ponoś gruby głos, wolna piosenka, żadna ballada.

Panowie, ktoś zna ten utwór?

Jeśli nie to prosił bym o jakieś podpowiedzi bandów jazzowych brzmiących podobnie.
Składanki jazzowe też mogą być jeśli klimat będzie ten sam.

Mam np. sampler Marantza - "Acoustic Solution", spoko płytka tyle że za dużo jest tam trąbek a za mało sekcji rytmicznej.
Taki rodzaj muzyki jak na tym filmie był by idealny.

Panowie, ktoś zna ten utwór?

Jeśli nie to prosił bym o jakieś podpowiedzi bandów jazzowych brzmiących podobnie.
Składanki jazzowe też mogą być jeśli klimat będzie ten sam.

Mam np. sampler Marantza - "Acoustic Solution", spoko płytka tyle że za dużo jest tam trąbek a za mało sekcji rytmicznej.
Taki rodzaj muzyki jak na tym filmie był by idealny.

To jest Stanley Turrentine - More than a mood

Powrót