gi napisał:Odpada.
Znaczy sie ze masz jakie zrodlo?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
gi napisał:Odpada.
n_omyzs napisał:Kable sygnalowe masz ok? Jak masz poskladanego uni? Jakas metalowa skrzynka? Jak trafo - oddzielone czy jak? Probowales trafem ruszac czy szum sie zmienia czy to trafko nie sieje?

gi napisał:PS: Uziemienie jest.
wasik1989 napisał:jeżeli dotkniemy go, i lecą iskry (różnica potencjałów) to mamy zerowanie, jeżeli dotkniemy i nie ma różnicy potencjałów, to mamy uziemiony
jak czegos nie jestes pewnien to poprostu tego nie pisz ...i nie powielaj durnotwasik1989 napisał:Można też zrobić dość prosty ekperyment
pegelmesser napisał:Nieprawda, kolejny mit pseudoelektrykow z elektrody pewnie...
bawolek napisał:jak czegos nie jestes pewnien to poprostu tego nie pisz ...i nie powielaj durnot
wasik1989 napisał:Gdzieś to wyczytałem, ale nie wiem na ile to prawdziwe od strony technicznej.
wasik1989 napisał:i lecą iskry (różnica potencjałów)
bawolek napisał:skoro w nawiasie piszesz "roznica potencjalow" to po jaka cholere wiazesz to z zerowaniem ....
wasik1989 napisał:Jesteś pewien że to uziemienie a nie przewód zerowy jak to w większości instalacji jest?
Edit: Poza tym, jak myślisz po co ten czarny kabelek, który idzie od trafa, zaraz przy czerwonych pierwotnych?
Generalnie, nie wiem po co robiłeś tak jak robiłeś, pusciłeś 230V przez cały wzmak niebieskimi kablami, skoro mogłeś czerwone od trafa bezposrednio do wtyku podpiąć, kolejną rzeczą to wtórne, które przebiegają przez strumień magnetyczny trafa, też tutaj nie jest ok, pasuje trafo przekręcić o 180'