Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie mylę tego, na pomiarze masz tylko szumy i tętnienia zasilacza a na drugi kanał podany jest sygnał 1kHdBz
sygnał 1kHdBz podany jest jako przebieg odniesienia dokładnie 560mV -3dB a 0dB = 775mV standard
chyba,że chodzi o końcówkę spaliłbym kartę i do pomiarów zniekształceń muszę stosować dzielnik
Faktycznie porównując spektogram z podpiętym zasilaczem a drugi kanał ze zwartym wejściem oba wyniki się pokrywają. skończył mi się zakres pomiarowy karty i jej możliwości.
Zastanawiałem się czy zmieniając zasilacz może jestem w stanie poprawić jeszcze parametry szumowe mojego wzmacniacza mikrofonowego
jak pisałem przy pełnym wzmocnieniu szumy mam na poziomie -80dB obciążenie 1kOhm.
tu wskazówka sie trochę wychyla liniowo gdzieś do 40uV ale to tętnienia. po wycięciu dołu coś się rusza. ale myslę ,że ocenisz z PC
To akurat zle bo jak widac ten 1khz wyszedl na drugim kanale jako przesluch
układ z noty linera tak mierzą swoje stabilizoarory
Wielu układach dodatkowym źródłem szumu są rezystory sprzężenia zwrotnego
Panowie wiec jak to jest z tymi 78 79 czy one sa w zupelnosci wystarczajace do ukladow audio typu przedwzmacniacze ,
Jak to jest odnosnie wzmacniaczy mocy , normalne mostki czy na szybkich diodach choc niektorzy pisza ze to jeszcze gorzej
tak samo filtry zasilacza zbudowane z kilkudziesieciu kondow- ma to sens waszym zdaniem ?
Masz na mysli topologie pcb ?Ja stosuje 4 kondensatory bo umożliwiają rozdzielenie prądów ładowania od wyjściowych![]()
![]()
Rozumiem ze do potrzeb o jakich pisalem nie ma sensu stosowac niczego lepszego ?
"gasiki"
Masz na mysli topologie pcb ?
Po co są induktory 5.n? czy ty tylko do symulacji?
Sziklai robi za żyrator aktywny?