• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

szybkie pytanie

Reakcji
0
Witam, potrzebuje szybkiej odpowiedzi. Otóż, zamówiłem tydzień temu głośniki Vify dx25 z akustyka no i dzis dzwonie, dopiero jutro wyślą ;/
Mam Tonsila 10/80/7 i czy jak zrobię otwory i frezy pod tego wlasnie tonsila, to pozniej zmieści się tam dx25? Czy będzie taki sam otwór, żeby pożniej, jak przyjdą mi Vifki włozyc i bylo cacy? :P
Proszę o odpowiedz i z góry dziękuję :)

[ Dodano: 2009-11-02, 16:13 ]
zauważyłem że głębokość wpuszczenia tonsila wynosi 4mm a vify 4.9mm, zrobię tak samo, tylko że głębsze podfrezowanie dam, do 4.9mm

Lepiej poczekaj aż przyjdą głośniki. Machniesz się o milimetr za dużo lub za mało i jak to później będzie wyglądało?
Nie zawsze wymiary jakie podaje producent zgadzają się z rzeczywistymi.

El_liero,Ja nawet dziur nie wycinam zanim nie dojdą głośniki i ich sam nie pomierzę a co dopiero frezy :)

otwory beda takie same - tylko ze do vify trzeba zrobic "miska" czyli dodatkowe otwory na konektory

wymiary gabarytowe vify sa takie jak podaje w karcie katalogowej producent, u mnie było co do milimetra. Ja u siebie frez dałem 1 mm głębszy. trochę ta głębokość zniwelował fornir. Wydaje mi się że lepiej wygląda jak głośnik jest delikatnie schowany (zawsze można dać jakąś uszczelkę)

Powrót