• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

T.STX.4.1.200.8.F.A.PC.X lub F.A.AL.X + WM.STX.6,5.1,5.200.8.F.S.FG.X - projekt by LuSzTi

minimalny 70 mm maxymalny 210 mm, na cyrklu jest trochę miejsca wiec rozwierciłem go ok 2 cm i dołożyłem śrubkę z plaska nakrętką

Witam, mam małe pytanie czy zamiast kondensatora 001-5058 Kon. 6,80uF 250VDC 10% MKT może być na 160V, gdyż taki mi dali w polinku ?

Panowie zacząłem robić ten zestaw dla drugiej połowy... I teraz pytanie opłaca się dorzucić te kilka złotych do al.xa?

I teraz pytanie opłaca się dorzucić te kilka złotych do al.xa?

Jesli sie spodziewasz metalowego cykania, to sie zawiedziesz. Ten glosnik brzmi raczej naturalnie, jak dla mnie troche zbyt skromnie w najwyzszej oktawie, ale w tej cenie aluminiowy front do rzadkosc. Ogolnie ladny przetwornik :)

Głośniki, cewki, rezystory i inne doszły już do mnie. Teraz tylko formatki, frezowanie, klejenie, fornir i gotowe ;) Dzięki LuSzTi za pomoc w doborze projektu.

Ostatnia edycja:
:(Tak jak napisałem Moje zdjęcie waży 67kb Mechanizm dodawania zdjęć poinformował mnie że nie mogę dołączyć plików większych niż 1kb

Ostatnia edycja:
Mam pytanie. Gdzie najlepiej zamontować te zwrotnice w obudowie. Na tylnej ściance jest watolina. Czy mogę je zamontować między niskotonowym głośnikiem a br-em na frontowej ściance obudowy?

UWAGI PANA ADMINISTRATORA
Tak jak napisałem Moje zdjęcie waży 67kb Mechanizm dodawania zdjęć poinformował mnie że nie mogę dołączyć plików większych niż 1kb
bo nie dodajemy zdjecia jako zalacznik!

pod polem szybkiej odpowiedzi masz na czerwono zaznaczone jak dodawac zdjecia!

Na tylnej ściance za głośnikiem wysokotonowym.

Możesz napisać co to za wytłumienie?
Wygląda jak pianka podpanelowa.

Ostatnia edycja:
Możesz napisać co to za wytłumienie?
Wygląda jak pianka podpanelowa.
Szczerze powiedziawszy sam do końca nie jestem pewien. Jest to najprawdopodobniej jakiś rodzaj wełny (mata grubość 2mm). Mam tego trochę w pracy więc postanowiłem sprawdzić właściwości akustyczne

Powrót