• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[2-drożne] T.stx.4.1.200.8.f.a.pc.x + wm.stx.6,5.1,5.200.8.f.s.fg.x

Reakcji
0
Witam oto Moja propozycja na głośnikach Fgx&Pcx z projektu Lusztiego

Wymiary
Wysokość 47cm
głebokość 30cm
szerokość 20cm

Obudowy Wykonane z 19mm MDF (laminowanego jednostronnie)
Zwrotnica Lusztiego
Wykończenie to biały lakier z Palety Volkswagena oraz 2 warstwy podkładu.
Wykonanie kolumn zajęło mi ok miesiąca
W sklepie Juan mieli mdf który był mi potrzebny niestety byl laminowany jednostronnie co okazało się problemem przy szlifowaniu pod lakierowanie.

6h5ejnqsbfvz8xalia1z_1422395845.jpg
[/url][/IMG]

tez chcialem robic biale kolumny pod to zestawienie...
ladnie to wyglada ;)

czyzbys robil 2x fronty?

Przepiękne :)!! sam chce budowac monitory na tych stxach (nie jestem jeszcze pewien co do góry), i tez myslalem zeby wykonczyc je na biało, tyle ze z szczelinowym BR. Gratuluje udanej konstrukcji :)

Malowanie na biało okazało sie przypadkiem. Miał byc jasny fornir (dąb mleczny). Mam ojca mechanika złotą rączkę i malował akurat w pracy auto na bialo. Po krótkiej konsultacji stwierdził ,ze 2-3 warstwy podkładu i 2 warstwy farby wystarczą. Lakier pochodzi z palety Vw (dostawczaki sie tym maluje) :) Dla ułatwienia trzeba było zaokrąglić krawędzie ,żeby lakier się dobrze przyjął.

- - - - - aktualizacja - - - - -

zastosowałem pojedynczy front
ps w tyg porobię im zdjęcia w studio , będzie to ładniej wyglądało

Witam :)
Bardzo ładnie wykonane.
Mam pytanie odnośnie średnicy i długości br mógłbyś podać jakieś wymiary ?

Powrót