• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tablet dla dziewczyny do 800zł

Asus MeMo Pad ME301T
Brak 3G :)
Mi osobiście nie bardzo pasuje przy 10" wielka ramka dookoła, bo robi się z tego większy tablet niż planuję posiadać.

Jestem na podobnym etapie poszukiwań, według mnie IPady nie mają sobie równych pod względem płynności i Retiny(na co dzień pracuje na Ipadzie3).
Zgadza się, ale nie mam ciśnienia na ipada a będę mógł na nim przyoszczędzić, kupując coś za ok 1-1,2kzł.

Na razie najbardziej widzi mi się to co zaproponowałem.
LENOVO Yoga Tablet B6000 8'' 4x1.2GHz 16GB IPS 3G
http://allegro.pl/lenovo-yoga-tablet-b6000-8-4x1-2ghz-16gb-ips-3g-i3805374845.html

Brak 3G :)
Mi osobiście nie bardzo pasuje przy 10" wielka ramka dookoła, bo robi się z tego większy tablet niż planuję posiadać.

Zgadza się, ale nie mam ciśnienia na ipada a będę mógł na nim przyoszczędzić, kupując coś za ok 1-1,2kzł.

Na razie najbardziej widzi mi się to co zaproponowałem.
LENOVO Yoga Tablet B6000 8'' 4x1.2GHz 16GB IPS 3G
http://allegro.pl/lenovo-yoga-tablet-b6000-8-4x1-2ghz-16gb-ips-3g-i3805374845.html

Gdybym chciał coś 8" to kupiłbym LG Pada 8,3" bawiłem sie i jest świetny! Tylko brak 3G jeśli Ci na tym mocno zależy. Jeśli 3g to bardzo podoba mi się Samsung GalaxyTab 3 8.0 mimo dwóch rdzeni chodzi bardzo płynnie, pewnie przez 1,5GB ramu.

W Ipadzie nie chodzi o ciśnienie bo jak dla mnie sprzęt dużo za drogi, ale płynność IOS i jakość Retiny bije resztę na głowę.

Ostatnia edycja:
TEz bym był za LG 8.3 a zawsze mozna udostepnic hotspot z telefonu jak sie posiada odpowiedni i pakiet internetowy

Hej.
Proszę o pomoc:) jaki niedrogi tablet z 3g i gps warto kupić? Na potrzebuję hitechu. Zadania to otwieranie stron z formularzami, kilka prostych aplikacji. Ma mi to pomoc w pracy. Rozmiar raczej bez większego znaczenia, ale raczej 7" byłoby lepsze.
Dzięki:)

A jaki budżet? 3G wymagane? bo to jednak podnosi sporo cenę, jeśli posiadasz smartfona to można udostępnić internet poprzez tethering.

Tak, 3g jest wymagane. pomimo że mam smart to szybko padanie mi bateria w 2 maszynach.
Cena jak najniższa. Ok 800 zł byłoby spoko, chętnie taniej:)

ASUS TF300, jest wersja z 3g, trzeba polować. Można do niego dokupić stację dokującą - klawiatura z wbudowaną baterią, touchpadem itd. Co prawda nie ma 7" ale 10" i bardzo wygodnie się czyta, dotyk przyjemnie chodzi, ma tegrę - 4 rdzenie, co prawda widać klatki przy wymagających grach.

Testuje od kilku dni Asusa Fonepad 7", powiem Wam że bardzo ciekawy sprzęt.
Ekran dotykowy: 7 cali, pojemnościowy
Rozdzielczość ekranu: 1280 x 800 pikseli
Procesor: IntelŸ Atom™ Z2420, 1,2 GHz
Pojemność: 16 GB
Pamięć RAM: 1024 MB
Modem: 3G
System operacyjny: Android 4.1 Jelly Bean

Źródło: http://www.euro.com.pl/ipad-i-tablety-multimedialne/asus-fonepad-me371mg.bhtml#ixzz30UJMAkwv

Średnia cena ok 600zł , trzeba doliczyć karte pamięci i jakieś etui. Sprzęt ma swoje minusy, czasem w przeglądarce klawiatura potrafi zamulić (tylko 512ramu). Ale filmy odtwarza świetnie, gry działają poprawnie, ma GPS i można z niego dzwonić :)

Powrót