Bumpalump - Ty masz swoje zdanie a ja swoje. Ja wolę mieć gęste pliki i takie posiadam w swojej kolekcji. I chcę mieć możliwość ich odtworzenia
Proste to i logiczne 
Dobry DAC nie robi downsamplingu

Dobry DAC nie robi downsamplingu

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
48kHz max, ale co z tego skoro nie ma roznicy, geste pliki to kolejny audiofilski mit, wiekszosc osob nie jest w stanie odroznic mp3 320 od flaca 960 to jak chcecie uslyszec geste formaty
nie chce mi sie kolejny raz tego walkowac, jesli was ciekawi moje zdanie i zdanie innych na ten temat to na audiostereo jest kilka watkow do poczytania
btw pomyslcie przez chwile ile jest wydanych plyt 96/24 w gatunkach muzycznych ktorych sluchacie
- - - - - aktualizacja - - - - -
I jeszcze jedno, spora czesc dacow i tak robi downsampling
Jakie te kostki?posiada wejscie optyczne i coaxialne, masz tutaj porzadne kostki stosowane rowniez w najwyzszych modelach CDP sony ES, porzadne zasilanie ktorego nie powstydzilby sie niejeden wzmacniacz
Dzięki za radę.lepiej wziąć 4490 bo ma mniejsze zniekształcenia i w dodatku jest tańszy.
Jakie te kostki?
Na Audiostereo jest masę hejterów którzy na siłę przemawiają do ludu o tym że nic nie gra. Wzmaki grają tak samo flaki grają gorzej albo kable to audiofilska papka... Jak ktoś słucha takiego rodzaju muzyki jak Ty czyli elektroniczną to prawdopodobnie tych różnic nie ma. Jednak jest sporo innej muzyki i dobre mastery gdzie ludzie posiadający odpowiedni sprzęt słyszą. Ja jestem za tym żeby na siłę nikogo nie przekonywać do swoich racji bo nawet one ulegają zmianie. Każdy ma swoje uszy i może zweryfikować jak ma czas i chęci. Jak komuś zależy na gęstych plikach to czemu mu tego zabronić?? Ja osobiście też mam kilka plików 24 bit i chętnie je uruchamiam i pod nie dobierałem przetwornik.
geste pliki to kolejny audiofilski mit, wiekszosc osob nie jest w stanie odroznic mp3 320 od flaca 960 to jak chcecie uslyszec geste formaty
Jak pod kilka plikow dobierales daca to gratuluje
Zle mnie zrozumiales, chodzilo o to, ze jesli geste pliki stanowia 2% calej kolekcji i ktos specjalnie tylko pod te kilka plikow dobiera daca to ejst to dla mnie dziwneSprzęt dobiera się przy pomocy swoich ulubionych utworów muzycznych.
Napisz kto robi inaczej.
Ja osobiscie slysze, ale spore grono osob ze sprzetem za kilkadziesiat tysiecy nie slyszaloKtoś kto nie słyszy różnicy pomiędzy takimi plikami jest głuchy, lub mało doświadczony (mało osłuchany), lub ma po prostu za słaby sprzęt (ale taką różnicę powinno być słychać nawet na Alpierdach).
Zle mnie zrozumiales
Zle mnie zrozumiales, chodzilo o to, ze jesli geste pliki stanowia 2% calej kolekcji i ktos specjalnie tylko pod te kilka plikow dobiera daca to ejst to dla mnie dziwne