• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tani głośnik do budżetowego suba

Reakcji
17
Cześć.
Konstruuje jak najtańszy sub.
Chciałbym kupić do niego głośnik do około 100zl.
Znajde coś? Firmy stx jest spory wybór takich 20cm.
Mam zestaw komputerowy 2.1 i tam sub 16cm gra znośnie więc może budżetowy głośnik stx zagra lepiej?

Czy możesz sprawdzić generatorem sinus przy jakiej częstotliwości membrana nie porusza się , będzie wiadomo jak masz teraz strojonego suba o ile masz obudowę b-r .

samochodowka stxa dawala rade
kupisz 2x4ohm, zepniesz w 2ohm i jakos pojdzie z tym wzmacniaczem ;)

Czy możesz sprawdzić generatorem sinus przy jakiej częstotliwości membrana nie porusza się , będzie wiadomo jak masz teraz strojonego suba o ile masz obudowę b-r .

musimy widziec jak schodzi twoj sub by zrobic lepszy. nie ma sensu robic podobnego. a wzmacniacz nie musi byc super. w remizie to nie bedzie chyba gralo

Mam zestaw komputerowy 2.1 i tam sub 16cm gra znośnie

musimy widziec jak schodzi twoj sub by zrobic lepszy. nie ma sensu robic podobnego.

Dopiero chcę kupić głośnik i skrzynkę do niego zrobię z mdf lub płyty meblowejm

Chyba nie zrozumiał pytania :)

Nie wiem jakiej klasy musiał by być ten sub w sprzęcie komputerowym 2.1, aby zagrał lepiej niż 8" STX (oczywiście z odpowiednim wzmacniaczem), ale obstawiam że ten co masz jest ''taki sobie" i STX go "zje".
Więc co to za sprzęt?

A propos też dla kumpla buduje suba na W.20.300.2x2.MC do domu - jaki polecacie sprawdzony gotowy moduł do aktywnego suba pod ten głośnik koniecznie z regulacjami....

Powrót