• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tani zestaw 2 drożny?

Reakcji
0
Cześć

Zaczynam przygodę z DIY i chciałbym złożyć swój pierwszy zestaw. Myślałem o jakimś 2 drożnym. Zależy mi na wyraźnej średnicy i miękich wysokich ( nie lubie jak wysokie tony są metaliczne). Mam obecnie zestaw 5.1 jamo i muzyki słuchac się nie da (wysokie charczą metalem :wink: Na basie szczególnie mi nie zależy bo mam suba. Tak więc wyraźna (szeroka) średnica i miłe (miękkie) wysokie tony. Paczki zrobie sam, czytałem trochę na forum więc sobie poradze. Na głośniki chcę wydać tak do 1500 zł. Macie jakieś propozycje?

za ta kase mozna kupic dobry zestaw na seasach i w ta strone bym poszedl... ;) np 27TDFC i CA18RNX bajka:)

No więc chyba pójdę w seasy. Coś ze strony Zapha - muszę jeszcze pomyśleć. Sporo linków daliście jest co czytać i przeglądać. Spory wybór i to większość sprawdzone gotowe konstrukcje. Nawet nie myślałem, że tyle tego jest. Tak się zastanawiam, po co ludzie w ogóle kupują od jakiś firm kolumny... Chyba lubią się nudzić, zamiast bawić

Ja bardziej polecam 27tbfcg niż 27tdfc chociażby dlatego że ma więcej opinii w internecie (oczywiście pozytywnych) i potem będzie można łatwiej/drożej sprzedać kolumnę :mrgreen:

Powrót