• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tani zestaw do pracy na TDA2050

zmień pozycje bezpieczników, powinny być za kondensatorami. Zastanów się jaki prąd udarowy mogą "ciągnąć" kondensatory podczas ładowania i co się stanie z bezpiecznikami.

Wykonałem zasilacz - foto poniżej. Z bezpiecznikami nie ma problemu. Natomiast problem mam taki, że po podłączeniu zasilacza do płytki wzmacniacza po chwili zaczyna brumić w głośniku. Jak dotykam radiatora to przestaje. Ktoś ma pomysł tak na szybko co może być powodem brumienia?

odizoluj scalaka od radiatora jeżeli nie jest zalany cały silikonem. A sam radiator mozesz uziemić. Tylko upewnij się, że jest dobrze odizolowany scalak bo będzie bum.

No ten sposób pomógł z brumieniem. Ale niestety nadal coś jest nie tak, bo już nie brumi, ale po podaniu sygnału z przedwzmacniacza oprócz muzyki coś piszczy i mam też wrażenie, że nie ma należytego wzmocnienia.

Powrót