• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tani zestaw estradowy 2+1

Miałem okazje słyszeć tą kolumienke jak i tachać :D
Pewnie już niedługo sam będe musiał o tym pomyśleć,chłopak rośnie.No ibędzie się na czym zawzorować.No chyba że w odpowiednim czasie SW podsunie jakiś inny pomysł.

P.S.
Jak tam SW potwór?Robi się?Bo się doczekać nie mogę.

Ciekawi mnie jedna sprawa, jak by sie mialy kolumny na 2x hh25-40 zamiast 1x stx 30-200?
Robilem glosniki ale na jednym hh, dzwiek nawet ładny, basu tez w normie, 100W wytrzmuja, sprawdzone. Nie slyszalem natomiast tego stx'a wiec nie mam jak porownac.

Wiadomo ze stx teraz podniosl ceny, i zwykla wersja kosztuje 140zł, a z modyfikacja pewnie ze 180. Hanseny wychodza o polowe taniej...

pozdr

niestety ja niemiałem hh więc tez tutaj duzo niepowiem

ile kosztują te hanseny i jaki to dokładnie model - moze jak znajde troche czasu to kupie i potestuje :)

Model hh 25/40/3

koszt= 45zeta.
Dzisiaj wlasnie widzialem na gieldzie we wrocku i naszla mnie ta mysl.

A sprzedaje je chyba tylko admar a z nimi kontakt to ciezki jest.. ale moze akurat bedziesz mial szczescie ;]
http://www.admar-firma.com.pl/index1.html

Fajnie by bylo jakbys przetestowal, w koncu by byly prawdzie parametry do tego. Mozesz tez sprawdzic wytrzymalosc mocowa ;D

pozdr

ps. tylko uwazaj zeby ci nie wcisneli "zamiennika" tych glosnikow bo mi dwa razy probowali...

[ Dodano: 2006-04-10, 13:21 ]
aaaa, zapomnialbym ;>
Daj tym glosnikom troche pograc bo po wyjeciu z opakowania to az sie smutno robi slyszac ten dzwiek :)

Dlaczego twierdzisz, że GDWT-8-150-8-PJ nie można ciąć poniżej 3,5 kHz?
Z danych producenta można wywnioskować, że zagra od 2 kHz.
Oświeć mnie :-)

To się Kudłaty wysilił z treściwą odpowiedzią. Dzięki za info mądralo.
Po to jest forum, żeby wymieniać doświadczenia, a nie powielać błędy.

Sound Wave: jeśli znajdziesz chwilę to napisz co się dziej z tym głśnikiem poniżej 3,5 kHz.
Dzięki.

SILNY, SW juz dlugo na forum nei byl, takze watpie ze Ci tu odpowie ;]

przy ekstremalnych przeciazeniach bezdie sie poprostu palil... poza tym glosnik na nizszych rejestrach gra strasznie "brzydko" znieksztalca i wogole nie da sie tego sluchac... najlepiej gra przy wysokim podziale nawet 5-6 khz... moim zdaniem te 3,5 to jzu jest zmalo jednak do tej basowki jest to optimum

Kudłaty, dzięki.
Teraz mogę wprowadzić poprawki na etapie projektu, a nie wtapiać.
Przyznam, że chciałem go ciąć na 2 KHz. Co prawda raczej bym go nie spalił bo miały iść dwa 4 ohmowe w szereg, ale jak ma być brzydki dźwięk to poszukam (średnio)niskotonowca który zagra do 3,5 kHz (może do 4).

Pozdrawiam

Powrót