• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

tania drukarka laserowa

Reakcji
0
jaka tania drukarke laserowamozecimipolecic? bo uznalem ze nie stac mnie na tusze do mojego lexmarka... na allegro znalazlem kilka tanich ale nie wiem jak jest z materialami eksploatacyjnymi do niech:
http://allegro.pl/item145946042_hit_laserowy_lexmark_e120_nowa_f_vat_12m_gwarancji.html
http://allegro.pl/item148050117_drukarka_xerox_phaser_3117_nowa_fv_2_lata_gwar_.html
http://allegro.pl/item146633070_drukarka_samsung_ml_2010p_kabel_usb_nowa_f_vat_.html

czy sa jakies firmy ktore odrazu powinienem wyeliminowac? ostatnio w media widzialem jakiegos kanona za 250zl

Powiem Ci z własnego doświadczenia kup HP. HP to jak star wolny, głośny, brzydki ale jedzie:) Miałem Xeroxa, i inne wynalazki i problem jest z częsciami serwisem, lexmark to totalne dno.

WG mnie HP jest dardzo dobre.

wlasnie wolalbym zeby byla nowa, albo przynajmniej na gwarancji bo to nie dla mnie tylko dla mamy. a chcialbym kupic tak do ok 300zl ale z tego co widze tonie bardzo uda mi sie kupic hpka...

Półtora roku temu szukałem laserówki ale tylko do druku czarno-białego. Kupiłem HP Laserjet 4, po serwisowa z nowym bębnem i tonerem, od tamtej pory wydrukowałem ok 2500 kartek głównie tekstu na jednym i tym samym tonerze. Narazie się nie zapowiada żeby trzeba było wymieniać.

ps. sama drukarka jest olbrzymia no i dość cięzka :wink:

chyba sie skusze na jakiegos uzywanego hpka, na co powinienem zwrocic uwage przy zakupie?to sa awaryjne sprzety? powinna wytrzymac jakies 2 lata...

Jesli nowa to zdecydowanie hp 1018. Sprzedalem tej drukarki kilkanascie palet, jest naprawde swietna.

2000 stron przy 5% na orginalnym hapekowym tonerze za 270 zl i 2500 stron przy zamiennikach np rainbow za 130 zl. Przy tym male rozmiary i atrakcyjna cena.

Jest jeszcze jeden model podobny, 1020 ktory rozni sie tym od w/w druk. tym ze drukuje 2 kartki na minute szybciej a w zestawie przy kupnie jest toner pelny a nie startowy. Startowy ktory jest w 1018 starcza na okolo 700 stron.

Wszystko zalezy od tego co sie drukuje.

ja mam hp 1020 jestem bardzo zadowolony ciagle jeszcze drukuje na oryginalnym tonerze a bylo tego spoooooro

ja z kolegami skusilem sie na regenerowanego HP LaserJet 2100 (ok 170zl) po tym jak kolega kupil podobna do firmy...
drukowalismy srednio 100str dziennie faktur i toner dostarczony z drukarka starczyl na ponad 2 lata!! (praca glownie sezonowa- poza sezonem drukowal znacznie mniej)

jezeli chodzi o LJ2100 to jestem zadowolony. niejest zbyt szybka, ale za to drukuje w 1200x1200dpi!! proponowalbym odrazu dokupic do niej pamiec bo obrazy dlugo buforuje...
proszek do niej mozna kupic na allegro za 24zl a caly toner w firmie w moim miescie to koszt 110zl

Powrót