• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tanie kino, do 600 zł

Reakcji
0
Witam. Chciałbym kupić tanie kino do około 600 zł ( nie zrobić ze względu na niski budżet ). Pokój jakieś 25m2. Amplituner Yamaha RX-V459 ( 90W na kanał ), póki co planuje kupić 5 kolumn, suba z czasem dobuduje. Jako że kolumny będą TYLKO i WYŁĄCZNIE do kina nie muszą być najwyższych lotów ( od muzyki mam stereo ). Najbardziej by mi pasowały same monitory, myślałem o
KD-110 (5.0) kolor calvados
może ktoś ma ? miał do czynienia ? słuchał ?
Wydaje mi się że mogą być całkiem znośne, PJ na górze... ale może polecicie coś innego ?

ja slyszalem mniejszego brata tych monitorkow czyli 15cm w obudowie zamknietej
brzmialo to naprawde dobrze jak na taki budzet. widac ze SW dobrze sie tam zadomowil i zrobil nowe zwrotnice do kazdego zestawu ;)

jezeli twoj ampli nie obsluguje glosnikow 4ohm to bedzie to dobra propozycja
jak obsluguje 4ohm to znajde jeszcze alternatywe :P

Chyba ciężko będzie o alternatywe :/ Ale jeżeli ten dźwięk nie będzie rażąco zły to bym kupił, potem ewentualnie dorobić suba bo monitory chyba basem w kinie nie powalą :) Może też na STXie :cool:

Tak sobie myśle że jeżeli dużo ludzi kupuje kino takie jak
http://allegro.pl/item711710017_zestaw_kina_kolumny_jamo_s406_hcs1_s_406_gw24_odss.html
czy
http://allegro.pl/item705524322_koda_f51_5_0_super_promocja_jm_system_olkusz.html

gdzie są to kolumny zagraniczne, na 2 niskotonowcach to wydaje mi sie że nasz polski zestaw STXa na monitorach byłby o klase lepszy, mam racje ?:D

Chyba że warto byłoby poczekać i doskładać na kino za... jakieś 800 zł :D bo wiecej byloby mi juz szkoda

tomeus, jak juz pisalem, kolega ma mniejsze monitorki i naprawde nie ma czego sie wstydzic ;)
smialo mozesz kupic

alternatywa to mivoc za niecale 600zl razem z subem (nie ma juz na allegro tylko w jakims sklepie)
mam tez monitorek z tego zestawu i za ta kase rowniez ciezko szukac czegos co moze konkurowac jakoscia...
no ale kolumny 4Ω :(

Powrót