• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

tanie vify TC z allegro

niewiem ale za taie pieniadze i tyle sztuk to nawet bym sie nie zastanawial tylko bral :lol:
gdybym tylko mial kase :cry:

Niedługo na forum pewnie będzie wysyp konstrukcji na tych vifkach ;) Sam się skusiłem na kilka sztuk. Zobaczymy co to będzie.

no to miałbym co kupić na pełne kino 7.1 ;p tylko jak to gra, kwestia zwrotnicy itp., a z tym pewnie kiepsko będzie. or razu był wziął 5 sztuk najbiedniej.

Ja zrobie monitorki tzn tak wlasciwie mam juz gotowe obudowy, na 8 ohmowej wersji, i podlogowki na 2x4 ohm ( z parametrow raczej na basie lepiej zagraja 4 ohmowe - qts, fs minimalnie nizsze)

Tasior, masz zwrotki zrobione? bo to fajnie by wyszło podłogówki po dwie 13'tki na front i monitorki pojedyncze na tył.

Z czym to chcesz łączyć?

kupilem na innych aukcjach tc26, podzial aktywny zrobie.

Teraz bede na monitorkach sluchal a jak zrobie kiedys te podlogowki to na nich a monitorki sprzedam albo cos.(mam juz wstepnie obudowy poskrecane z czego jedna prawie do wykonczenia juz)

Myslalem nad kinem ale niemam na tyle pieniedzy zeby porobic wzmaki do tego,a i tak mam 17'' monitor to... takie kino jak...

Ale warte to coś? Jeśli Paweł zechce to mogę kupić kilka (5-7 dla siebie plus ze 2 by u Ciebie zostały) do zabwy w połączeniu z jakąś sensowną kopułką koło 100zł/szt tylko czy jest sens kombinować z tą Vifą?

Jasne, że jest sens. Przecież nawet STX 14 kosztuje więcej. Miło by było gdyby ktoś zwrotnicę zaprojektował, najlepiej z tą kopułką za 30 zł z innych aukcji gościa :)

jak cos kombinowac to tylko z ta kopolka
mam 4 wooferki z seri TC ale wieksze. tanie ale wcale zle nie graja ;)
jutro pogadam z kolega i moze uda sie namowic go na kino "dla rodzicow" :P

Pawel S. do czego mniej wiecej mozna te TC porownac? na jakim poziomie to gra..? Bo przykladowo jak tonsil 13 40 2 to nie bede sie w nie pchal;)

A ja zakupiłem 10 sztuk :D 4 kopułki, 4 woofery 8ohm i dwa 4 ohmy :) Na więcej szkoda mi kasy... A kuszą jeszcze ze dwie kopułki ;) Ale akurat kopułek jest jeszcze sporo, za to wooferki 8 ohmowe zaraz znikną :P

Pawel S. napisał:
jak cos kombinowac to tylko z ta kopolka
Popieram :)

dolphin123 napisał:
Bo przykladowo jak tonsil 13 40 2 to nie bede sie w nie pchal;)
Ale za tą cenę? Toć tonsil jest prawie dwa razy droższy ;) Nawet STX 14 minimalnie droższy...

Które kopułki kupiliście? (link). Zaraz obczaję i może dziubnę komplecik?

Kiedyś A.Kisiel zrobił taki zestaw do kina link1 link2 link3 . Te Vify różnią się tylko ścięciami na koszach, parametry mają takie same. Tylko czy ta kopułka (TC20) jest nadal do zdobycia?

Pewnie te Vify bez startu do XT19, ale dają radę? Kino kusi
Coś mi te głośniki śmierdzą partią podróbek z chin...

Jak myślicie- te vify zagrają porównywalnie z 14scx + pj ? Zastanawiam się czy nie zakupić parek i nie zrobić monitorków do kompa na tym, tylko czy jest gdzieś zwrotka koledzy do tegoż zestawu?

Powrót