• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

tanie vify TC z allegro

bo niema, ale nie szkodzi ze by 4 ohm wziac.

Powtorze pytanie - z czym sa lepsze 8 ohm ze szybciej zeszły? czy poprostu dlatego ze malo- ludzie nie zwlekali ?

Sory że się wcinam, ale czy któryś z moderatorów nie mógł by wydzielić tej dyskusji do innego tematu? Widzę że głośniki zrobiły furorę ale ten topic jest o innej tematyce :razz:

No można by zrobić jakiś nowy temat, bo jak dostaniemy głośniki to gdzieś o zwrotnicach, aplikacjach itp trzeba będzie podyskutować :P

marjano82 napisał:
Jak myślicie- te vify zagrają porównywalnie z 14scx +
woofer na podobnym poziomie ale wysokotonowka zdecydowanie lepsza

Overclocker napisał:
No można by zrobić jakiś nowy temat, bo jak dostaniemy głośniki to gdzieś o zwrotnicach, aplikacjach itp trzeba będzie podyskutować
robi sie ;)

Jak komuś przyjdzie już paczka, to niech da znać, w jakim naprawdę są stanie głośniki i czy dobrze sprzedawca pakuje przesyłki.

Nawet pokusiłbym się o złożenie 2x4ohm i tej 6ohm kopułki, nigdy nie robiłem MTM.

Jak podłączyć te głośniki wysoki 6ohm niski 4ohm. Znaczy jak to podłączyć przez zwrotnice żeby dobrze było i ile ohm wyjdzie na monitorka.

to nie wiem czy dobrze rozumiem nie da się zrobić monitora na niskim 4ohm i wysokim 6ohm? tylko można w ten sposób ze 2 niskie po 4ohm + wysoki 6ohm. Dobrze rozkminiam?
Czy jak kupie 2 niskie 4ohm i 2 6ohm to czy da się zrobić monitorki w taki sposób podłaczyc aby dało to 4ohm ,6 ohm lub 8 ohm?

dolphin123 napisał:
P.S.Ja sie w te Vify nie bawie skoro to polka tonsila 13 40 2 i 14SCX

Ekspertem nie jestem, ale jak się popatrzy na charakterystyki z tego artykułu i te z linku na allegro. To przedział 400-700Hz wygląda słabiej od STXa ;).

TC20 ma bardzo zbliżoną charakterystyke do TC26 i podobne parametry więc myśle ze jesli chodzi o zwrotnice wg.kisiela to zmiany w zwrotnicy dla pasma wysokotonwego bedza nie wielka nawte na tej by to znosnie zagrało :)

8ohm-Monitorki
4ohm(2x4ohm)-mtmki:)

Ale 8Ohm juz sie rozeszly jeszcze wczoraj

panowie a jak by sie miała konstrukcja z jednym 4 ohm moj wzmak moze pracowac z takim obciazeniem tylko czy to sensowne rozwiazanie

Funiax1 chyba się źle wysłowił, miał chyba na myśli, że są one (8-ohm) bardziej uniwersalne bo możesz je podłączyć praktycznie do każdego wzmacniacza, zarówno 4- jak i 8-ohm..

Powrót