• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

tanio ale solidnie

omg ale tu propozycje lecą... rozumie, że to maja być kolumny typowo imprezowe? Skoro tak to nie zaden fornir! nie żadna lakiero-bejca! Jak masz w miare gładka powierzchnie to kup emalie barwna np. z Fausta, jedna puszka 15zł, a wystarczy farby na dwie warstwy w dwóch większych kolumnach. Pomalujesz czarnym czy dowolnym kolorem i będzie to w miare wytrzymałe na odryśnięcia.

dąb jest bardzo kruchy... orzech sie dobrze kladzie.. machon tez... jesion bardzo sie zawija i trzeba mocno dociskac... sosna tez powinna byc ok... olcha tez :)

e to mój nie... normalnie wyginam itp,zero problemu,jedynie przy cieciu mi sie uszczerbil troszke,

ja mialem z drewno-luxa i z zagoby, i jeden i drugi byl kruchy, moze nie tak ze jak dotykalem to sie rozpadal, ale przeciac rowno wzdluz jest bardzo ciezko, tak zeby nic sie nie uszczerbilo, no i jak sie klejem posmaruje to sie wygina, pozniej jak sie chec wyprostowac to potrafil popekac... nie polecam w sumie :)

greg00, Zalezy jaki rodzaj forniru. JA na drewor luxa leje bo kolesie niepotrafią się dogadac przez mejla , totalne głąby no i cene jaką mi strzelili to szok, ponad 105 pln za fornir który mnie kosztował 55 pln w zagłovie gdzie przez allegro kupiłem duże płąty, pakowane elegancko ze sie nieuszkodzą ale przy wyciaganiu ostroznym trzeba być, no i oczywiście kontakt super klasa, polecam.

no zalezy d rodzaju, dab jest kruchy i tu i tu :), chociaz mi sie wydaje ze z drewno-luxa mialem troche grubszy kiedys, tutaj 0,6 mm...
o drewnoluxie juuz kiedys pisalem, czasem dpisuja a czasem przez rok czasu zero odezwu, zalezy jaki humor maja chyba, ale zoglobe jak najbardziej polecam :)

Powrót