• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

tda ? co to za scalak

Reakcji
0
witam wszystkich kupiłem na allegro wzmacniacz na układzie tda ale reszta nazwy scalaka jest zamazana konstrukcja wzmacniacza bardzo prosta tylko kilka kondensatorów na wejściu . od kostki odchodzą 4 wyjścia na głośniki sprzedawca podaje 4x60w ale raczej będzie 4x15 :) przy podpinaniu pod akumulator nie zwróciłem uwagi na polaryzacje pomyliłem + z - i wzmacniacz przestał chodzić :( pisałem do sprzedawcy żeby mi podał co to za scalak bo chciałem wymienić ale nie odpisał :( jeśli znajdę go na allegro dam link a jeśli ni to wrzucę fotki
pozdrawiam i proszę o pomoc

typowy samochodowy scalak ;]
+ w gratisie za mały radiator. I nawet włącznika nie ma ;]
A mocy to on ma 2 x 18w +- przy 4 ohm.
kamillo napisał:
od kostki odchodzą 4 wyjścia na głośniki sprzedawca podaje 4x60w ale raczej będzie 4x15 :)
przy 4 ohm to będzie 4 x 5w jakieś ;]

Witam!
Scalaki tda najczęściej mają zabezpieczenia przeciwzwarciowe , na samym początku sprawdź kondensatory lub daj wyraźne zdjęcie twojej płytki.

Jedyne 32 zł + 10 przesyłka

Do czego chciałeś to użyć .

do słuchania muzyki w skuterze ;) TO JAKI TEN SCALAK

[ Dodano: 2010-01-25, 19:37 ]
do słuchania muzyki w skuterze ;) TO JAKI TEN SCALAK JEST W TYM ?

czyli kupię ten tda7384 i zamienie

[ Dodano: 2010-01-25, 19:52 ]
patrzyłem przy dobrym świetle i wydaje mi się że na końcu jest 6 a nie 4 i to chyba jest tda7386 w avt jest za 19zł

[ Dodano: 2010-01-25, 19:54 ]
raczej będzie tak jak mówie bo ma ten układ w nocie katalogowej bardzo prostą budowe ale dziekuje bardzo za wszelkie pomoce pozdrawiam

Raczej nie będzie różnicy bo układy mają identyczne wyprowadzenia i różnią się tylko mocą , "6" ma 40 a 4 ma 35

Powrót