Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jak to nie? Qmpel ma wieżę Technicsa i ma właśnie kości STKTylko technics nie produkował na STK
ALTON napisał:STK to niebo a ziemia przy TDA7294.STK to potężne hybrydy na dużych i mocnych tranzystorach bipolarnych a tda to monolit.Po otwarciu STK masz laminat z wlutowanymi częściami które mógłbyś nawet wymienić
.Osobiście mam wzmacniacz a raczej wieże w której wzmacniacz zbudowany jest na 2xSTK4050V (obginały; ten na dole na fotce).Hmmm powiem tyle.TDA został duuużo w tyle i w mostku i pojedynczo.Bas z stk jest klarowniejszy i potężniejszy !.O mocy nie wspomnę która po podkręceniu gałki na max jeszcze się nie kończy a jest jej dużo w zapasie.Osobiście nigdy nie usłyszałem max mocy z mojego wzmaka...dałem gałkę na max....moje kolumny prawie odeszły do innego świata...a tu 0 zniekżtałceń i czyściutki dźwięk...wzmacniacz miał jeszcze w zapasie dość mocy :O ....
BIEŻ STK a o TDA zapomnij.STK jest tak samo prosty w złożeniu jak TDA![]()
ALTON napisał:7323su to się bardzo cieszę ale co to ma do rzeczy?.Hmmm posłuchaj STK i TDA potem wypowiadaj się co do różnicy.P.s założę się że i tak różnicy zbytniej nie usłyszysz między mosfetami a dobrymi bipolarami
7323su napisał:ALTON napisał:7323su to się bardzo cieszę ale co to ma do rzeczy?.Hmmm posłuchaj STK i TDA potem wypowiadaj się co do różnicy.P.s założę się że i tak różnicy zbytniej nie usłyszysz między mosfetami a dobrymi bipolarami
oj slyszalem roznice
jak sie do zestawu estradowego podpinalo koncowke na bipolarach (wybitnej firmy smound) to caly dol zdychal i sie kotlowal natomiast na v mosach to pieknie kopalo
rozumiem ze tdk jest wyjsciem ekonomiczno leniwym - sam sobie taki zrobilem jako konstrukcja nr 1 ale tesknie za dobra aplikacja na mosach dyskretnych (kiedys w Conradzie mozna bylo kupic gotowe monobloki) a ze dzisiaj pada i mam troche czasu to pogrzebie w necie chyba ze macie schemat jakiegos prostego wzmaka na mosach dyskretnych - 100 W na 4R to dajcie na forum - to co najwazniejsze to szybkosc odpowiedzi na impuls i klasa najlepiej A - koszty moga byc srednio wysokie
Sound Wave napisał:słuchaj twoje teoriea propos mosfetów i bipolarnych są dość dziwne..... jesteś nie na czasie.... juz okres zachwytu nad fetami i ich odiamnami minął.... ludzie wracają do bipolarnych.... pozatym to oczym mówisz to raczej specyfika konstrukcji a nie uzytych tanzystorów....
coolombo napisał:Kolego 7323su ty chyba wogole nie wiesz co piszesz, z tego co widze nie rozróżniasz klasy A od AB musisz nadrobić zaległości.
pozdrwiam!