ze sprawdzeniem kondensatorów to jest troszke zabawy, najlepszy do tego(w domowych warunkach)jest miernik analogowy, bo np jak chcesz sprawdzić czy nie ma zwarcia to jeśli podłaczysz omomierz to pokaże ci w pierwszej chwili że jest zwarcie(bo kondensator się ładuje)dopiero według wskazań miernika rezystancja będzie rosła aż do "przerwy" jeśli kondensator jest ok najlepiej to widać na analogowym mierniku, ale myśle że jesli z wyglądu(patrz tez na to czy ta"koszulka"z opisem nie jest pomarszczona albo skurczona)są ok to raczej nie powinny być uszkodzone.Masz ewentualnie jakiś schemat tego układu bo ja już nie mam innych pomysłów, tak wogule to strasznie ubogo wygląda mi ta aplikacja brakuje mi tam kilku podstawowych elementów potrzebnych do mostka to nie jest czasmi montaż na elementach SMD?
[ Dodano: 2005-03-14, 23:25 ]
aha sorry nie chciało mi sie wcześniej czytać całego opisu do tego-z tego wynika że całość jest na SMD oprucz wiadomo elektrolitów, wcześniej nie zwruciłem na to wogule uwagi tzn.że niestety masz lipe bo sprawdzać elementy SDM to dzięki, ale to popatrz z dołu płytki czy coś nie jest przypalone ale obawiam się że to będzie troche zabawy przy sprawdzaniu SMD, tylko teraz to jestem prawie pewien że to jakiś element klękną może nawet jakiś głupi rezystor szlak trafił.