To co pokazujesz to nie jest to co szuka kolega. Jak mniemam szuka on mostka TDA zaprojektowanego przez Irka

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
DokładnieTo co pokazujesz to nie jest to co szuka kolega. Jak mniemam szuka on mostka TDA zaprojektowanego przez Irka![]()
To może uśmiechnij się ładnie do Irka, da pdfa na prasowankę
Do żony to nie o żelazko...uśmiech do żony o żelazko
takto znaczy że radiator wewnątrz skrzynki ?
poczytaj irka opis. to led polaczony razem z fotorezystorem we wspolnej koszulce termoizolacyjnejCo to za dioda na wyjściu wzmaka oznaczona jako WSKAŹNIK MOCY/LIMITER ?
Tak to widziałem oznaczane diaki a nie diody led.
ma to na celu stabilizacje napieciaJak zachowuje się układ w którym połączone są napięcia 24V i 12V tylko przez rezystor ? Jaki to ma cel ?
z apo malo kto rezygnuje. apo dziala rowniez bez trafa pomocniczegoCzemu większość rezygnuje z montowania układu APO i zasilacza pomocniczego ?
Nie twierdzę że kolega Irek to amator, nigdy takie słowo nie padło z mojej klawiatury, wręcz jestem pełen podziwu.irek to nie amator i wie co robi![]()
Dziswna ta stabilizacja, jeszcze takiej nie widziałem, ale mało siedzę w "analogówce"ma to na celu stabilizacje napiecia
Skoro działa to spoko, tylko ja lubię poznać zasadę działania i stąd moje pytanie.DZIALA! i to jest najwazniejsze![]()
To po co w takim razie trafo pomocnicze ? Jak dla mnie ze schamatu jasno widać że trafo pomocnicze jest konieczne, bez niego nie załączy się przekaźnik, wszak zasilany jest z napięcia które wytwarza właśnie trafo pomocnicze.z apo malo kto rezygnuje. apo dziala rowniez bez trafa pomocniczego
Z tą minimalizacją kosztów to też dla mnie trochę dziwne czytając posty na forum. Wielu pisze że kupiło sprzęt za 2500zł, ten kupił głośniki czy kolumny za 5tys a tu mowa o minimalizacji kosztów rzędu 30zł ?trafo pomocnicze to dodatkowy koszt, a kazdy kto buduje wzmacniacz na TDA chce minimalizowac koszty
Jak nie ma trafa pomocniczego to przekaźnik zasilany jest z trafa głównego.