K750i - bije pod względem audio większośc odtwarzaczy mp3 na rynku... oczywiscie przy dobrych słuchawkach.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
i to, i to to badziew, i smiem twierdzic, ze telefon jest niewiele gorszy od tych odtwarzaczy. podobno z ipodow jedynie nano sie wyroznia - no coz nie potwierdze - nie sluchalem, ale shuffle, ktory jest tak chwalony za dzwiek i uznawany za najlepiej grajacy ipod stoi moim zdaniem na dosc niskim poziomie. tani, a dobrze grajacy player to np sandisk sansa clip - na tym mozna juz bezstresowo sluchac muzyki, rowniez z IEMow.Wiem ze wymagający użytkownicy zaraz napiszą Ipod, kreatiw itp.
dla mnie np mp3 w V2 (preset standard) zrobione LAME 3.97 graja bdb i nie odrozniam ich od oryginalu - sadze ze wielu forumowiczow tez by miala z tym nielada problemy. zawsze mozna tez uzywac V0, albo aac...szczególnie, że słuchamy mp3 ...
chocby wspomniana przed chwila sansa clip - nawet jest tanszaCaleb, jeśli dla Ciebie T30 to szrot to spoko, pokaż mi w tej cenie coś co gra lepiej![]()
to pisalem na wszelki wypadek - bo zdarza sie, ze ktos ocenia sprzet i wydaje sie ze gra podobnie bo slucha na np pchelkachO słuchawki się nie martw tutaj nie mam problemów.
sciagasz, niesciagasz... ja mam duzo plyt... zreszta nowe albumy sa wlasnie robione z lame 3.97 w presecie standard lub extreme - i brzmi to porownywalnie dla wielu do oryginalu...A o mp3 chodzi, że jednak większość kawałków ściągasz z sieci właśnie już w takiej kompresji i nic z nimi nie zrobisz.
roznie to bywa - chodzac po ulicy warunki nie sa az tak zle. co innego w pociagu czy autobusie, ale tutaj przychodza nam z pomoca sluchawki zamkniete - czy to duze nauszne, czy dokanalowe - i te, i te izoluja...Poza tym są to sprzęty do słuchania przenośnego czyli w warunkach nie sprzyjających super jakości.
a niby dla czego? ja o wiele czesciej slucham wlasnie z glosnikow niz ze sluchawek, np codziennie robie 5km z pieskiem a telefon gra w kieszeni caly czas :smile:ditomek napisał:ocenianie brzmienia telefonu na podstawie wbudowanych głosników (na wielu grupach sie tak robi) to objaw lamerstwa ostatecznego![]()
nie wiem w jakim kontekscie to piszesz. ja porownywalem na grado sr-60. co sie najbardziej rzuca w uszy to to, ze iriverowi brakuje kopa w basie. a teraz slucham na iemach, ktore sa jeszcze "czulsze" na niedoskonalosci odtwarzacza...UR-40, KSC-75, Ep-630 dla mnie nie ma w ogóle porównania.
imo troche wiochaa niby dla czego? ja o wiele czesciej slucham wlasnie z glosnikow niz ze sluchawek, np codziennie robie 5km z pieskiem a telefon gra w kieszeni caly czas :smile:
w ekstremalnych sytuacjach glosniki przydaja sie do ogladania filmow w pare osob...bo to pierdziawki, nie oferują nic poza pierdzeniem![]()
Caleb napisał:Cytat:
a niby dla czego? ja o wiele czesciej slucham wlasnie z glosnikow niz ze sluchawek, np codziennie robie 5km z pieskiem a telefon gra w kieszeni caly czas :smile:
imo troche wiocha
chociaz mi tez sie zdarza uzywac glosnika, ale tylko w towarzystwie w piatek, w pozniejszych godzinach nocnych...![]()