• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Temat streaming'u w 2020r

Behringer ma DAC na XMOS, wyjście prosto na wyjścia liniowe symetryczne. Poziom sygnału przy max wysterowaniu systemu i karty to 3Vpp/900mVrms/1kHz. dzisiaj przyjechał chiński DAC na ESS Sabre i tu sygnał mocniejszy do 4,2Vpp ale róznica między nimi w poziomie sygnału wysterowania wzmacniacza jest drastyczna. Nie wiem czy do tego behringera jakiegoś bufora by nie potrzeba.

Już kiedyś na allegro mi się przewinęły przed oczyma ich produkty ale nie zwróciłem uwagi na nie. Miałeś z tym sprzętem doświadczenie ?

Wygląda ciekawie, specyfikacja jak za ta cene też nie taka zła. Chyba się zdecyduje na M20, nie ma sensu w moim wypadku dokładać do usb i pilota w M30

Czy ktoś się spotkał z losowymi trzaskami przy przełączaniu utworów na tidal'u ? Po przełączeniu jest taki krótki pik/pop

Czy ktoś z forumowiczów ogarnia temat daphile ?

MOże specem nie jestem, ale u mnie działa (testowo) na netbook'u Acera z 1GB Ram a zainstalowanym jest na pendriv'ie 4GB (taki miałem pod ręką). Planuję zainstalować to na jakimś terminalu Dell'a lub podobnym. Pełno tego na A... za c.a. 60-80 pln.
DAC na ES9018K2M. Dalej jest amp Yamahy.
Strumieniuję Tidala Master + pliki lokalne (raczej FLAC).
Gra to naprawdę przyzwoicie.

Pytaj, może będę w stanie Ci pomóc.
Kris

usb-ddc jest podłączony do nanoDIGI 2x8 i bez problemu gra 24bit /96khz Tidala

- - - - - aktualizacja - - - - -

24/96

24/192

Ostatnia edycja:
Ten Lindeman to nic innego jak konwerter USB do SPDIF.
Pytanie z innej beczki - to urządzenia X96 jest to jakiś board z androidem. Na tym urządzeniu działa sobie aplikacja USB Audio Player PRO.
Czy da się tym sterować z innego urządzenia z Androidem? Czy X96 potrafi odtwarzać pliki z NASa, który jest w sieci?

Ten Lindeman to nic innego jak konwerter USB do SPDIF.
tak i działa z odpowiednią jakością.
X96 ma androida na który z googla instalujesz aplikacje usb audio player pro , ja steruje klawiaturką bezprzewodową bo łatwo się wyszukuje utwory.
Ten programowy player odtwarza z sieci i dysków , a telefonem pewnie się da tym zarządzać , / nie lubię małego ekranu w telefonie wiec tak nie używam/.

nic nie stoi na przeszkodzie aby używać dac na usb podłączony do x96 oczywiście z powyższą aplikacją i tidalem , pomijając układ audio androida w bit perfect

Ostatnia edycja:
Generalnie idea jest spoko, tylko w takim razie żeby widzieć co się włącza i co się robi trzeba podłączyć jakiś ekran.
Ja szukam rozwiązania podobnego do MPD - czyli player jest na urządzeniu odtwarzającym, ale cały ekran i sterowanie jest już na telefonie.

mam to podłączone pod telewizor , można go wyłączać np. na czas trwania płyty , można tez połączyć jakiś mały wyświetlacz do Raspberry Pi ewentualnie.

mam to podłączone pod telewizor , można go wyłączać np. na czas trwania płyty , można tez połączyć jakiś mały wyświetlacz do Raspberry Pi ewentualnie.

Dalej to nie jest dla mnie rozwiązanie - nie jest po prostu dla mnie wygodne. Szukam czegoś ze sterowaniem (nie strumieniowaniem) z telefonu lub innego urządzenia z androidem :)

Powrót