• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Terminal bas reflex

• Autor wątku Autor wątku 4321
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam!
Mam pytanko gdzie mogę zamówić bas reflex na żądany wymiar

nigdzie
mozesz sobie go sam wykonac. szczelinowy lub wytoczyc z czegos...
a nie mozesz dostosowac sie do dostepnych rozmiarow?

Średnica wewnętrzna 58 długość 270mm średnica montażowa 97mm.
Najlepiej taki

220mm dlugosci to jeszcze bedzie. ale dluzsze to juz chyba tylko PCV
no chyba ze masz kase to dawaj kloc plastiku na CNC :D

Jak najbardziej może być :]
Do prostego wystarczy manualna.
Wiadomo br w formie dyfuzora, konfuzora będzie ciężko na manualnej wytoczyć.

Kto by cos takiego zrobił? i jaka była by cena? Forma takie jak te z polinka, bo taki mam otwór w kolumnie tylko wole jednakowy przekrój przez całą rurę

To kup dwa bass-refleksy o standardowej dlugosci i niezezajace sie i sobie polaczysz by uzyskac odpowiednia dlugosc...

Tak mogę zrobić tylko nie widziałem takich aby średnica montażowa była 97mm takie mam otwory w paczkach…

4321 napisał:
Kto by cos takiego zrobił? i jaka była by cena?
zrobi to odwolna osoba ktora ma tokarke i wie jak sie nia obslugiwac.
koszt wykonania tego z plastiku bylby kosmiczny (ok 50zl za sam plastik)
tak wiec lepiej wykonac to np z MDFu lub drewna

''' z MDFu lub drewna"... albo po prostu dopasować jakiś standardowy port BR do danego strojenia... są dostępne różne, różniste średnice i długości portów, a jeśli długość nie wystarczy (bo średnica otworu za duża) to zawsze można "kolanko" zastosować - pewnie i tak wyjdzie taniej niz toczenie czegoś z klocka plastiku...

Jeśli "średnica za duża" to przecież można zastosować mniejszy i uszczelnić. Albo jak ktoś jest taki dokładny to wyciąć z MDFu kółku o średnicy tychże 97mm, a w jego środku wyciąć otwór na Br o jakiejś mniejszej średnicy i taki pierścien wkleić w otwór Br.

ja nie wiem w czym problem?

Powrót