• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tesla ARo - zamowienie?

Ja również wziałbym 10szt, poza tym ten człowiek ma więcej innych głośników, ktoś coś o nich słyszał/wie?

Mam ten głośnik - co prawda w wersji 8 ohm ale pewnie gra podobnie. To jest niby szerokopasmówka ale taka trochę niemrawa jak na tego typu głośnik. Basu z niego nie ma (już lepiej radzi sibie mniejszy TangBand cośtam-JJ - nie pamiętam dokładnie nazwy - taki z żółtą membraną). Lekka i delikatna papierowa membrana na sztywnym zawieszeniu to pewnie powód całkiem niezłego średniego pasma (ale też nie tak dobrego jak w ww. TB). Najgorzej jest z górą - całkowicie leży - ściśnijcie sobie nos palcami i powiedzcie coś - mniej więcej taki sam efekt ;) (tutaj również nawet nie podskoczy do TB). Co prawda nie testowałem tego głośnika jakoś specjalnie dokładnie (bo nie spodobał mi się za bardzo i go odstawiłem) ale tutaj chyba nawet żadne filtracje nie pomogą - jakby się coś darło to można to wyciszać ale w tym głośniku trzeba by podnieść górę pasma - a tego nie potrafię zrobić ;) Może jako średniak do trzech dróg by się nadawał...

hmm, czyli nic nie warte. No cóż, no to w sumie dobrze że nic się nie klei z tym zamówieniem

ja go od samego poczatku traktowalem jako tani sredniak do 3 drog

tez bym wzial 6-10szt ;)

---------- Post dodany o 13:12 ---------- Poprzedni post o 13:08 ----------

panowie, mamy tanie sredniaki, mamy tanie wysokotonowki
tak wiec pora jeszcze znalezc taniego woofera i beda ultra tanie 3 drogi :P

A ktoś pytał co jeszcze ma do sprzedania? bo to co ma na aukcjach jest niezbyt ciekawe.

a ja wlasnie otrzymalem 3 nowiutkie vify tez w nieduzych pieniadzach ;) eh no nic nie ma chetnych to nie bedziemy kombinowac. w sumie tez w 2 pokojach stoja u mnie 3kina kilka monitorkow, 4 suby i teraz dojdzie sub i 3drogi no nic to widze nie ma sensu nie bedziemy zgracali pokojow glosnikami za 3,9zl ;p

Powrót