Tylko że ja mam bardzo dużo dołu, i góry... , otwór BR mam z tyłu i słyszę dobrze do około 35 Hz !, Generalnie szerokopasmówka ma bardzo silną kontrolę ,bo mębrana waży bardzo mało ,zawieszenie też.. ,najbardziej widocznym plusem takich głośników jest średnica .., i to nie dlatego że jest najsilniejsza ,tylko dlatego że jest bardzo 'przeźroczysta' , krople wody, tłuczone szkło i inne bardzo barwne dzwięki pokazują ile potrafi lekka mębrana, średnie tony z midwooferów są kleiste, zamglone ,choć głośne - męczą bo muszą być głośne aby przekazać niewyraźną inforamcje w newralgiecznym - słabym punkcie kolumn wielodrożnych gdzie głosniki pracują na wyszczegulnionych pasmach, przważnie głośniki średnotonowe mają gumowy albo piankowy (lepszy) resor górny on bardzo pochałnia mikrodetale tak samo jest u midwooferów.., takie to wszystko 'gąbczaste'.. mi to nie odpowiada..., jak słucham śpiewu na żywo, to nawet gdy siedzę za daleko zaczyna mnie to złościć bo za mało słyszę itd. to już taka choroba....
Pozdrawiam.