• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

    Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

To się nazywa prawdziwe DIY :D:D:D

A zapomnialem wspomniec o miodzie pitnym ktory od czasu do czasu robimy :)

Co jak co ale roznica w smaku konserwantow ze sklepu a szynki czy kielbasy domowej jest kolosalna
 
Swojską wedlinke z wieprzowiny jadłem nawet z własnego uboju i z sasaida wedzarni ;), ale to było dawno :] Z dziczyzny nie jadłem, jakos w rodzinie nikt nie poluje :] A najbardzij to lubie mocno wedzoną kiełbaske to jest to 8)

BTW mam też wino DIY :D
A z czego pedzisz bo u mnie aktualnie klaruje się z soku jabłkowego :]
 
wino DIY rulez.
jest poprosty pyszne,z wisni lub aronii,poprostu super.
albo wódka jakas z gruszek z miodem
stracilem smak na 30 minut takie mocne:o zalatywało troche benzyna no ale kolegi dziadek by sie obrazil gdybym m uto powiedzial :P
 
Tato Muminka, miod pitny?:> wybierasz sie na spota?:> sprobowalbym kiedys takiego prawdziwego;)
wino tez co roku u mnie sie pedzi, nie ma to jak 17%alk;p
w mojej okolicy duzo tez sie pedzi mocneijszych trunkow;) niedawno byl najazd na taka linie produkcyjana w lesie (1000L zacieru;p) i powiedzieli ze po badaniach okazalo sie ze normy sa lepsze niz w polmosie, koles dostal darmowa reklame na cala polske i sie cieszy bo oczywiscie nikogo nie zlapali;)
a co do wedlin tez preferuje wyroby wlasne, to dopiero jest szamka. moj ojciec kreci sie troche w PMB (jedne z wiekszych zakladow miesnych) i tam kupuja od chinczykow jakas najtansza soje i cisnieniowo razem z woda z kilograma miesa robia 2,5kg szynki... takie sa normy...
dlatego dobre wedliny sa drogie.
 
mIKI napisał:
tam kupuja od chinczykow jakas najtansza soje i cisnieniowo razem z woda z kilograma miesa robia 2,5kg szynki... takie sa normy...
To ja juz bym wolał niewiedzieć bo prawie wszytkie moje miesko w domu pochodzi z PMB :D
Ale mam nadzije ze od tych chińczyków nie kupuja mięsa bo podobno pieski trzeba długo biec bo sa twarde ;)
 
Cóż na najbliższego spota napewno sie nie wybiore ale na którego z kolei napewno :) Czas w koncu poznac pare osob w milej atmosferze :-)
 
mIKI, z tego co wiem to wino robione w tradycyjny sposób może mieć max 14% ;]
Of koz wino robie z winogron jak sama nazwa wskazuje ;]
Ale mam też trunki z jabłek (sporo czasu poszło na znalezienie odpowiednich odmian) oraz z innych owoców ;]
Destylat tez jest ;]
 
AA wy sie tam nie znacie :P Moj tatusiek kiedys zamordowal swiniaka. I zrobil z niego wedzona kielbaske i szyneczki i takich roznych pierdol.. I bylo zajebiste. Nigidze w restauracji i w sklepie takiego nie dostaniecie.. Pychota jak cholera <lol>
 
takero, drozdze gina w 17% roztworze wiec o ile maja glukoze 17% winiak to nie problem;)
 
widze ze szyneczka pełną gębą :) ja tam tylko se kanapki DIY robie :P no ale zawsze coś :D
 
hellrider napisał:
AA wy sie tam nie znacie :P Moj tatusiek kiedys zamordowal swiniaka. I zrobil z niego wedzona kielbaske i szyneczki i takich roznych pierdol.. I bylo zajebiste. Nigidze w restauracji i w sklepie takiego nie dostaniecie.. Pychota jak cholera <lol>

Przeczytaj co napisalem wczesniej :P Fakt ja robie z dzika, ale dzik to taka dzika swinia :P heheh
 
Tato Muminka, Robisz mzoe takie cosik ze jest szynka wypchana kielbaska w srodku wedzisz to potem ??

A tak wogole procz wina ktore bulczy ( diy ) z ojcem czesto siedzimy w oparach Bimbru :] Zmontowal bimbrownice :) I dawaj <lol> Zadna vodka sie nie umywa do domowki jak sie tym schlasz to .. : Nie masz na 2 dzien kwadratowych oczu, nie boli glowa, nie zwraca podczas picia i po piciu, jest poprostu zjebiste :]
 
hehe co do bimberku to jak bylem maly j bylem u dziadkow we wroclawiu, to dziadek wazyl bimber a jak sie go pytalem co robi to odpowiadal wode destylowana <lol> :P
 
mIKI, Zyto, ziemniaki, stare skisniete soki, jablka, gruszki, stare wino, nowe wino, winogron. Z wszystkiego jest zawaliste tylko trzeba wiedziec jak to zmajstrowac :] A co do bimbrownicy.. Ojciec sie bawil ( bo wiadomo ze to moze wybuchnac :/ ) zainstalowal Termostat,, ktory regolije palnikiem pod kotlem :) Zalewaszbaniak 15 L wlaczasz gaz,, puszczasz chlodzenie,,, podstawiasz garczek, i czekasz na pierwsza kropelke <lol>
 
Powrót
Góra