Zygmunt: naprawdę nie jestem fanem bluesa

BB King kojarzy mi się z gitarą i schrypniętym głosem. Aż tak go nie lubię ani nie znam jego repertuaru.
Mike Figgis to taki "człowiek orkiestra" (reżyser, muzyk, producent filmowy).
Na sound tracku ze Stormy Monday są ich nazwiska przy kolejnych utworach - i te zapamiętałem. Nazwiska reszty instrumentalistów nic mi nie mówią i nie wiem kto na czym grał muzykując z nimi dwoma
Wysłałem Ci na priv wszystko co przeczytałem z okładki tej płyty.
Wspomniany przeze mnie utwór z trąbką solo (jeśli to była trąbka - tak mnie skołowałeś że przyznam tylko że był to instrument dęty

jest drugi na tej płycie i nosi tytuł "Kate and Brendan".
Przy odpowiednim doborze filtrów udało mi się trochę wyeksponować efekt matowego brzmienia (nosowości) i lepiej było słychać moment zadęcia w ustnik.
Gdybym dzisiaj miał ten głośnik to pewnie sprawdziłbym go w jakiejś obudowie TL.
ps. Na temat GDN 13/40/2: na zamieszczonym rysunku są parametry wersji 7 omowej (rzadko spotykanej). Przypuszczam, że obecnie do nabycia są 8 omowe, o innych parametrach. Wielkości obudowy podane przez Sound Weave powinny być prawidłowe dla większości tych głośników. Totem Staff
http://www.totemacoustic.com/english/products/floorStanding_staff.htm ma jednak większą obudowę - objętość ok. 20dm3.