Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Zamierzam zbudować sobie kolumny do mojego radmora 5412 i myślałem nad czyms takim:
obudowa zamknięta
3 drożne
nisko GDN20/XX XX= 40 lub XX= 80
średnio głosnki jak w temacie czyli gd10/20
wysoki gdwk 9/40
oczywiście wszystko z tonsila
ps w innym moim temacie pytam o sisteka a sprawa wygląda tak że gdy kolega dowiedział sie że buduje kolumny on też chce (zawsze wszystko małpuje kupiłem se wzmacniane koła do roweru on za 2 tygodnie też i tak z nim mam :neutral: ) tylko jak mu powiedziałem koszty to mi wyjechał że na allegro widział te właśnie sisteki 20cm za 16 zł no i sie uparł dlatego szukam informacji na temet tego głosnika
pps za wysoko tonowca chce wsadziś piezzo z mrugającą dioda na allegro za 3 zł szt :lol:
budżet jest dość skromny ale nie chodzi mi o to aby budować kolumny w przeciągu tygodnia tylko stopniowo najpierw zgromadzić przetworniki a gdy się to osiągnie zrobić budy pózniej wykończenie budy i na końcu dobra zwrotnica(odpowiednia do budy i głosników)
czyli mam zrozumieć że 3 drożna odpada tak wiec może lepiej 2 drożną
tylko że juz w fazie zakiełkowania pomysłu o zrobieniu kolumn miały to być 3 drożne
Hej tak troche to przemyslałem i czy wymiary kolumny jednej moga byś takie???
27*78*18
sze wys głe
wychodzi wewnetrzny litraż 23,8 zaokr 24l czy będzie to dobre rozwiazanie dla tonsila gdn 20/40 lub 20/80 oczywiście obudowa zamknieta???
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.