Dla nas są nie warte (wiadomo dlaczego), ale myślę że jak ktoś ma 20.000zł na kolumny to nie weźmie Tonsila.
Szczerze mowiac nie bylbym tego pewien. Marka Tonsil mimo jej historii nadal wywoluje przyjemne odczucia wielu polakow. Czesc z nich to osoby zamozne, ktorych stac na takie zakupy, a jesli nie sa one osluchane ( zakladajac, ze ta kolumna Tonsila gra przecietnie ) to sympatia do marki moze byc tutaj decydujacym punktem do zakupu. Diyowcy patrza na to inaczej, bo znaja glosniki tej marki i wiedza, ze nie jest to wysoka jakosc, ale to troche tak jakby wkrzesic samochod Warszawa czy Syrena zbudowany na ramie z rurek i silniku z BMW, to choc bedzie on za swiatowa konkurencja, to napewno znajdzie swoich nabywcow.
ja jak bym miał nawet pieniądze to bym ich nie brał tylko po to aby wspomóc krajową markę, bo po to kupuje się drogie kolumny aby grały,
Myslisz sie, naprawde wiele osob majacych kase kupuje kolumny takie, jakie im sie podobaja, a nie takie jakie graja super. Oczywiscie to nie regula, ale bogatych ludzi stac na takie fanaberie, o jakim nam sie nawet nie sni. Problem w tym, ze kazdy czlowiek patrzy na zakupy z wlasnego punktu widzenia, a inni ludzie maja po prostu inne podejscie.
Nie samym basem żyje człowiek
Jasne, ze nie. Ale dla mnie jako konstruktora takie rozwiazanie ma jak najbardziej sens, choc jest kosztowne. Jesli Tonsil stworzyl do tego projektu jakosciowo naprawde dobre glosniki, to patrzac na ich liczbe moge powiedziec, ze cena jest niezla. Do tego rozmach obudowy i jej wykonanie wyglada na bardzo dobre.
Naprawde znalazloby sie sporo konstrukcji w podobnej cenie, ktorych obudowa i jakosc uzytych przetwornikow jest mocno przecietna, a cene winduje magia marki i slodkie slowka o jakiejs wybitnej jakosci dzwieku.
---------- Post dodany o 14:13 ---------- Poprzedni post o 14:12 ----------
Niech Tonsil prześle nam parkę głośników na testy i poda cenę detaliczną, wtedy wszystko się okaże.
Nie jestesmy srodowiskiem opiniotworczymo szerokim zasiegu, wiec pewnie nam nie przysle