A to nie o to chodzi w DIY ? Zeby budowac cos dla sztuki ? Talie podejście to maja moji szefowie w pracy
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
LM723 lub coś na operacyjnych, a zasilanie zasilaczem 19V do laptopa, tanio, małe wymiary, do uruchamiania prototypów, czy czasem nawet naładowania jakiś ogniw całkiem ok.
Fajny projekt z triody.
Plusem na pewno to, ze ustawiona czestotliwosc jest pomierzona na wyjsciu.
Od siebie mogę polecić:
samą elektronikę można do tego poskładać dość szybko, jest regulacja prądu i napięcia.
Tu jest minimalnie bardziej rozbudowana wersja:
Pierwszy uruchomiłem, działał ok, tylko ten pomocniczy zasilacz mnie nie satysfakcjonował i przerobiłem koncepcję z LM723 na LM358 i osobne źródło odniesienia, straciłem regulację od 0V, ale w praktyce jest ona mało przydatna (za to mogłem zasilić to z laptopowego zasilacza - brak konieczności stosowania pomocniczego -5V).
Jak masz trochę gratów, jakieś trafo, radiator (nawet z CPU), to nie wyjdzie drogo a użyteczność spora.
Ja się chciałem was spytać o wiertła stożkowe. Byłem wczoraj w casto i mieli jakieś takie w cenie powyżej 100zł. Stwierdziłem że sobie nie kupię i będę kombinował z wierceniem w blasze pod wzmacniacz. Ale wszedłem jeszcze na alledrogo i znalazłem takie po kilkanaście złotych: http://allegro.pl/show_item.php?item=5849011839 (WIERTŁO STOŻKOWE STOPNIOWE HS TYTAN 4-20mm WIERTŁA)
Nadają się do wywiercenia kilkunastu otworów czy to złom? Ktoś ma doświadczenia?