• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tool box - offtopic

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ok skoro tak to zrobię nowy front. Nie wiem tylko jak z tym cyrklem, podczas obrotu się krzywi i zatacza większy promień :/

Patricious napisał:
Może szpachlą do drewna ?
jak szpachla to nie do drewna. jak juz to samochodowa. ale to i tak nic nie pomoze bo nie masz juz gdzie cyrkla wsadzic. wiec musialbys recznie to korygowac

tak wiec nowy front bedzie dobrym pomyslem. no ale otwor pod GDWK chyba tez jest za duzy :???:

chciałem zapytać czy ktoś już próbował lakierować takim sposobem:

na surowy fornir bejca, a na bejcę lakier wodny (np. do boazeri) da się tak wogóle :mrgreen: :?:

mam w domu kawałek na ścianie do pomalowania (hehe ktoś pomyśli.. fornir na ścianie :cool:, to taki panel na TV) ), tylko nie chcę naturalnego koloru drewna tylko chcę zmienić kolor za pomoca bejcy na jakiś ciemniejszy, dlatego pytam bo nie cche zkaszanić :razz:

yxzabc napisał:
na surowy fornir bejca, a na bejcę lakier wodny (np. do boazeri) da się tak wogóle

Oczywiscie, przecież tak sie postępuje.

[ Dodano: 2010-02-09, 11:00 ]
To znaczy ja nie używam lakierów do boazeri :wink:

Panowie mam problem ... Robię sobie zabawkę ( jak zrobię to się pochwalę )

I muszę wywiercić w kawale drewna dziurę pod kątem o średnicy 30mm .. Wywierciłem na razie taką na 15mm i nie wiem jak to powiększyć, czym ... Nie mam tak dużego wiertła .. Mam frez do drewna stożkowy, ale to tylko może się wydawać, że łatwo powiększyć dziurę :P

Ilustruje to rysunek: ( mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi :) )

531055.jpeg

Proszę o pomoc, bardzo mi zależy na tej dziurze :D

Mega śmieszne :P :P

Dobra, żeby nie było tu niepotrzebnych insynuacji powiem, że to coś to będzie stojak na wino. Taki ciekawy, a zarazem hmm taki banalny.

cudny90, a nie masz wiertel piorowych do drewna? idz takich poszukaj... ale i tak juz za pozno bo masz otwor :???:

Pawel S., mam piórowe, tylko właśnie mam już otwór :P Ale i tak wg mnie by się nie dało pod kątem ... nie zrobiłbym idealnie prostego otworu, piórowe lubią zbaczać z toru :)

Kiedyś na allegro kupiłem z 10 sztuk po 5zł :D
Jedyny sensowny sposób to zamontowanie tego na trójkątnym klocu drewna (tak aby otwór był w osi pionowej) + wiertarka stołowa.

Powrót