• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tool box - offtopic

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Panowie,

Czy nity zrywalne stalowe nierdzewne da radę zacisnąć ręczną nitownicą ? Średnica ok 6mm.

Podzielę się pomysłem na naprawę wyrobionych otworów pod śruby do przykręcenia głośników. Można rozwiercić otwory i wkręcić mufy ale wydaje mi się, że lepiej będzie użyć złącze meblowe.

Zlacze_srubowe_fi_8_nikiel_4_szt.-126919-102567.jpg

Bardzo dobrze sie sprawuje. Zadnych awarii, mam juz go kilka lat. Oczywiscie pracuje tylko z workami. Nie oszczedzam go w ogole i poki co zadnych awarii.

Dobry patent, mi ost rura od ciężaru wyrwała mocowanie odciągu przy frezarce, co prawda mam wd6 ale myślę o dołożeniu cyklonu

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Niestety nie mam miejsca na cyklon. Ale tak sobie mysle, czy by nie zrobic jakiegos wiekszego odciagu, gdzies w rogu garazu i doprowadzic pod sufitem rury...

No właśnie brak miejsca, skąd ja to znam, liczę że uda się jakoś jedno na drugim postawić i jakoś się zmieści w warsztacie

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Tak w ogolę, to muszę kupić drugi odkurzacz, bo już mnie wkurza przepinanie miedzy pila stołową, a innymi narzędziami.

To moje pytanie to raczej do OT się kwalifikuje... Jakiś pomysł na wywiercenie otworów do poskręcania obudowy mając wiertarkę w ręce? :D Zero dostępu do narzędzi, wyrzynarka marketowa w której jedyną dobrą rzeczą jest brzeszczot boscha i fajnie by było to poskręcać ;)

Powrót