• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Topowy głośnik wysokotonowy - rozważania teoretyczne

Reakcji
0
Witam,
koledzy na ostatnim AS nieźle mi namieszali w głowie. Posłuchaliśmy sobie rożnych konstrukcji: ceramika Accutona, beryl scan speaka, przetworniki tytanowe. Każda grała inaczej i każda dobrze. W zasadzie wszystkie grały bardziej szczegółowo od mojego jedwabnego morela supreme - tej szczegółowosci troszkę mi brakuje.
I teraz pytanie: co wybralibyscie dla siebie i dlaczego?
Jako, że są to rozważania teoretyczne nie patrzymy na finanse.

Napisz moze cos o twoich kolumnach
Bo masz bardzo dobry glosnik
Moze to skopana aplikacja

Myślę, że aplikacja jest ok. Zwrotka by Yoshi. Trzy drogi: wspomniany morel, seas excel - osiemnastka i glinowy seas - dwudziestkaszóstka. Przed AS nawet nie pomyślałem, że coś może zagrać lepiej :-(
Trzeba było w chacie siedzieć!

To po czesci wyjaśniło by pewne kwestie

A ktora konstrukcja zagrała wg ciebie lepiej?

Podobała mi się Sofila Wilsona (tytanowa kopułka), Rockporty - beryl i Ceramiki. Każda konstrukcja inaczej, ale wszędzie mi się podobał sposób prezentacji zakresu wysokotonowego.

Szykuje się spotkanie, będziemy się bawić szpilką revelatora i berylem illuminatora. Jak coś to zapraszam.
Łukasz - miałeś mi podać wymiary.

Weekend za dwa tygodnie 30.11-1.12 - Łódź. Głośnik towarzyszący midwoofer SB Acoustics Satori.

Ja słuchałem i nie wydał bym tyle kasy na te głośniki, dla mnie ich cena jest przesadzona (co do jakości dźwięku).

Cena porównywalna z berylem.

---------- Post dodany o 12:12 ---------- Poprzedni post o 12:09 ----------

Weekend za dwa tygodnie 30.11-1.12 - Łódź. Głośnik towarzyszący midwoofer SB Acoustics Satori.

Ojoj, trochę daleko. Jestem z okolic Katowic.

A co to za spotkanie w Łodzi i czy w razie czego można się uprzejmie wprosić? :)

Ja słuchałem i nie wydał bym tyle kasy na te głośniki, dla mnie ich cena jest przesadzona (co do jakości dźwięku).

Dodaj do tego, że nie miałeś tych głośników w ręce, nie kombinowałeś sam z nimi i nie jesteś w stanie nic więcej o nich powiedzieć niż to co słyszałeś na AS.

Analogiczna sytuacja z szpilka Illuminatora w temacie AS.

I niestety aby nie było - ja także z tweeterem Accutona nie miałem do czynienia.

a czy juz satori zostal porzadnie przetestowany? jakies opinie? interesuje mnie jako mid w 3way. wart ceny czy moze zostac przy ss?

Powrót