Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Składowa stała z definicji nie może buczeć.
Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
A jakie sa dobre? Wiele osób poleca silikonowe...A co to za podkladki pod tranzystorami mocy? Jesli to szare podkladki silikonowe to nic dziwnego ze wzmacniacz sie spalil, one nie nadaja sie do wzmacniaczy audio.
DC buczy... Bzdura jakich mało!Mi buczała:
Dla pewności sprawdził bym czy tam niema dc.
To, że jest tam DC wyklucza to że będą w tym sygnały zmienne?DC buczy... Bzdura jakich mało!
To, że jest tam DC wyklucza to że będą w tym sygnały zmienne?
A jakie sa dobre? Wiele osób poleca silikonowe...
podkładki silikonowe są normalne i się nadają,
Składowa stała z definicji nie może buczeć.
Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
Mi buczała:
Dla pewności sprawdził bym czy tam niema dc.
Ale chyba te osoby nie maja zbyt wiele doswiadczenia w odprowadzaniu dyzych ilosci ciepla. Silikonowa podkladka jest bardzo miekka i przy punktowym docisku nie przylega cala powierzchnia do tranzystora/radiatora. Wystarczy zdjac tranzystor i zobaczyc w ktorym miejscy nastapilo odgniecenie i gwarantuje ze nie bedzie na calej powierzchni. Przy bardzo silnym docisku mozna ja nawet przebic. Te podkladki sa wygodne do wysokich napiec np w malych zasilaczach impulsowych gdzie nie trzeba odprowadzic duzej ilosci ciepla. Sa tez stosowane w laptopach tam mamy rozny docisk i niezbyt duze moce. Najtansze sa mikowe ale dobrze jak jest to mika 0,05mm maksimum 0,1mm czysta nie popekana! Najlepsze sa z tlenku aluminium ale sa drogie i dosc grube 1,5 do 3mm.
chyba Ci sie nudzi mbar? a ja zaraz z nudow przywale Ci ostrzezenie!
uważasz, że ten wzmacniacz oddaje dużą ilość mocy w postaci ciepła do otoczenia i wymaga innych podkładek? Bo ja (i producent/fabryka) myślę, że nie.Ale chyba te osoby nie maja zbyt wiele doswiadczenia w odprowadzaniu dyzych ilosci ciepla
...
a tu jak widac sa tacy co nie maja pojecia o odprowadzaniu ciepla
tu się zgodzę.Silikonowa podkladka jest bardzo miekka i przy punktowym docisku nie przylega cala powierzchnia do tranzystora/radiatora.
Bo ja (i producent/fabryka) myślę, że nie.
uważasz, że ten wzmacniacz oddaje dużą ilość mocy w postaci ciepła do otoczenia i wymaga innych podkładek?
nie to chyba co innego, bo przed wymianą elektrolitów wszystko działało. A jak autor zaczął "tuning" to padł sprzęt.Duzo mocy nie oddaje ale przez kiepska jakosc montazu wynikajaca z podkladek silikonowych tranzystory sie spalily.