• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Trabant 601 kombi by audio-technik.pl

no szacun, świetna robota. gdzie można taką sklejke eleastyczną kupić???? czy w hurtowniach z płytami meblowymi??? pytam o nią bo w garażu leży mi zrobiona zabudowa głosnika do auta, ale jakoś brak czasu by to wykończyć. na druga stronę bagażnika może wykorzystałbym własnie taką sklejkę.

Ja bym słuchał tylko silnika! Pam, pam, pam, pam...
i niebieska chmura za samochodem! :D
po prawie 2 miesiacach stania w garazu odpalil bez problemu!
pierwsze delikatne przekrecenie stacyjki a ten juz odpalil :D

gdzie można taką sklejke eleastyczną kupić????
wpisz w google "sklejka elastyczna". nam sie udalo ze byla na miejscu. cena dosc wysoka - 155zl za arkusz 120x240cm 3mm grubosci.
ale i tak rewelacja i musze cos z niej zrobic ;)

Zamiast sklejki mozesz użyć preszpan
tak, moze byc taniej

Jak się zaleje nieco bardziej nowoczesny olej to i chmurki nie puści :thumbup:. Ogólnie polecam lanie czegoś lepszego do dwusuwa, niżeli popularny "mixol". Oprócz wspomnianego kopcenia, mixol pozostawia dużo nagaru i smaruje... Dosyć słabo. :flapper:

Pozdro

Nie na temat...
Ważne, że siedzi tam jedyny i słuszny "zweitakt motor"! Wielu decyduje się reanimować te egzemplarze z silnikami VW, albo pakuje do środka VR6 czy jeszcze inne cuda, a trabant bez dwusuwa, to już nie trabant! W zasadzie, to nie wiem, po co tam jakiekolwiek audio. Ja bym słuchał tylko silnika! :D Pam, pam, pam, pam... :D

Pozdro

chyba jestem za mlody :P mnie taki dzwiek bardziej denerwuje niz sprawia przyjemnosc :P V8 to juz inna sprawa ;)

leito ma rację, ówczesne oleje do dwusuwów są całkiem inne, nie puszczają niebieskiego dymku, owszem zapach jest ale i tak mniej intensywny niż kiedyś. jednak to forum audio i wracam do tematu. zabudowa ładna, to najważniejsze, jaki sprzęt wsadzony bo chyba nie doczytałem??

Clariona zawsze uważałem za producenta dobrych radii tak samo Alpine, to chyba w samochodówce czołówka wraz z becker, przynajmniej na te czasy co się interesowałem bardziej caraudio, głośników nie znam, Kondensator też jest wsadzony???

Przy takich mocach kondensator nie jest potrzebny...
Jak dobre/grube przewody to nie powinno być dużych spadków napięć.
Myślę że Paweł zadbał o to ;)

głośników nie znam
marka jest dosc nowa - powstala CHYBA po rozpadzie europejskiego przedstawicielstwa RE czy jakos tak. ogolnie nie jest zle i nie drogo ;)

Kondensator też jest wsadzony???
po co? do radia?

Jak dobre/grube przewody to nie powinno być dużych spadków napięć.
Myślę że Paweł zadbał o to
zadbal o to mechanik - wymienil pradnice na alternator ;)

Nie na temat...
suby tak, glosniki pelnopasmowe to chyba nowosc bo wczesniej ich nie bylo

co nie zmienia faktu ze marka tania, ale nie taka zla ;)

dzisiaj wrocil na chwile na kilka poprawek
wygluszony dach i podobno dzisiaj mial sie do niego dobrac tapicer
prowadnice foteli tez ida do zmiany
drobne poprawki w elektryce i chyba bedzie walka z antena FM bo mechanik przykrecil antene do kawalka z laminatu :p

Powrót