• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Trafo 24 czy 32V?

Jak na moje to jak kupisz trafo 100VA to ze wzmaka nie wyciagniesz 100W tylko jakies 50- 60W choc moge sie mylic.

przy trafie 100W 2x24 wyciągniesz tyle ile pisali koledzy.Z tda i tak nie wyciągniesz deklarowanych mu 100W tylko ok 70-80.Jednak tak dla zapasu jak mówi kolega.Kup 150W 2x24V by był ten tzw margines gdybyś katował ciągle tda na maxa wtedy trafo to uciągnie a do normalnego słuchania 100W wystarczy.

To czy To?

To czy To?

Kupie chyba trafo 150VA ze strony www.mkpt.pl, tylko mam jedno pytanko. Zastanawiam sie czy kupic 2x28V 2.67A czy 1x28V 5.3A.
Wedlug mnie jakbym wybral 1x28V to moglbym wiecej wycisnac od wzmacniaczam bo w koncu to jakies 148.4W a przy 2x28V moc spadnie do 74,76W. Byc moze sie myle, dlatego prosze o odpowiedz

sluchaj jak chcesz fajne tanie trafo to zagadaj na allegro do goscia o nicku Cartonaudio - mial on w swojej ofercie trafo TS120/013 (2x25,6V + drugie uzwojenie do zasilania preampa czy cos :) za 30 zeta + koszty wysylki - bralem u niego i wszystko jest ok :) (wczoraj mial jeszcze 2 sztuki jak sie pospieszysz to moze sie jeszcze załapiesz :)

Osobiście w swoim subie na CW1002C mam trafo po polskim wzmacniaczu WS304S :) .Trafo ma model TS120/9 i jest wręcz OGROMNE.Trafo to zasila LM3886 który rozwija swoje maxymalne możliwości.Polskie trafa są baaardzo dobre a ich moce są nawet można powiedzieć zaniżone :)

Powrót