Widziałem tego PDF'a ale oczywiście dopiero jak ktoś mi przykazał to przeczytałem.

W sumie to tez tak myślałem z tymi diodami...Co by za dużo nie przerabiać płytki nie ciągać więcej ścieżek jak jest gotowe przecież, zostały by diodki w oryginalnym miejscu na tych dwóch parkach, a że są w środku to one będą miały najcieplej.

Faktem jest też, że często w podobny sposób robione jest zabezpieczenie końcówek mocy przed nadmiernym prądem wyjściowym. Nawet jeśli są 4 pary wyjściowe to zdarza się, że sygnał pobierany jest tylko z rezystorów emiterowych jednej pary, bądź dwóch...

No ale nie wytrzymałem i już mam przerobioną płytkę na 8 sztuk jakby co.

Co do wyboru płytki to na necie jest tyle tego, że aż głowa boli... Na początek może główne
źródło . Pierwotnie był to wzmacniacz pod
MJ15003 / MJ15004 no ale to na
kablach było do wersji 4.5
Polska wersja (swoją drogą milo, że ktoś poświęcił czas na przetłumaczenie i opisanie tego dla takich matołów jak ja

, DZIĘKI PANIE

). Jest też mocniejszy brat na
2SA1943 / 2SC5200 Stronka z opisem . No i oczywiście jest też na ten wynalazek z diodą
NJL3281D / NJL3=1302D.
Link do tego opracowania . Więc jak sami widzicie opcji jest wiele.

Jeszcze zamiast sterujących MJE15030 / MJE15031 chcę dać 2SC5200 / 2SA1943 jak w tej wersji 700W i jak w
tej wersji ,
schemat. No ale to wszystko w praniu wyjdzie w zależności jaki dostęp do elementów będzie. Pozdrawiam!!!
I proszę o dalsze sugestie, pomysły.