• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Troche audiofilii...

Akurat o kablach z wieszaków, ale jest tam napisane coś bardzo mądrego w kwestii kasy za te rzeczy.
Marek B napisał:
Nawet gdyby te wieszaki brzmiały równie dobrze, a nawet lepiej, to i tak nie mógłbym z ich "pomocą" słuchać muzyki. Ciągle bym myślał, że jest to niemożliwe i w konsekwencji odbiło by się to na moim subiektywnym odbiorze muzyki. I w ten sposób koło się zamyka. Jeżeli mamy świadomość, że wydaliśmy na to trochę ciężko zarobionych pieniędzy, to jesteśmy w stanie usłyszeć więcej.
Chyba nie wymaga komentarza...

Wystarczy kupić kabel za 6zł mert i wystawić go spowrotem na allegro pod inną nazwą za cenę 300zł i mamy czysty zysk za nic :)

Taaa, autor widać się zna (gniazda shuko zamiast shucko, "polaryzacja" napięcia przemiennego itp) ogólnie nie wiadomo śmiać się czy płakać... na co komu takie coś przy braku zabezpieczeń typu B+C? Ogólnie sama konstrukcja listwy bez sesnu... szczegolnie te miedziane styki...

To już jest kompletna przesada ...

Już zrozumiem kable, co dla mnie jest głupie, ale takie cuda? :neutral:

Za chwile każdy audiofil będzie miał na podwórku wiatrak produkujący specjalny prąd, który do wzmacniacza będzie płynął przez 100 filtrów i innych badziewi, koniec świata :P

Na czymś muszą zarabiać takie "firmy".. pewnie nie powiodło im sie w profesjonalnej elektrotechnice i teraz odgrywają sie na wszsytkich pokazujac co to nie oni i wciskajac niezly markietingowy kit omamionym pajacom...

Jak mozna przeczytac na audiostereo tamtejszy watek o goldmundzie z bebechami taniego dvd pionka "zrobil furure w calej europie" i idac tym tropem na jakims zagranicznym forum wykryli dokladny model tego dvd pionka a mianowicie 585 i ponoc nietylko "na oko" wszystko wyglada identycznie ale nawet numery seryjne bebechow sie zgadzaja...
Co ciekawe podobno z zagranicznych serwisow aukcujnych dosc szybko znikaja te pionki...

Są ludzie niereformowalni... Trzeba się modlić za ich głupotę bo chyba nic innego nie pozostaje;P A i tak najbardziej podoba mi się żel na tranzystory który sprawia że dźwięk robi się "lampowy" :D :D :D :D :D

mi się najbardziej kamienie podobają :P ciekawe czy jak przygniotę komputer to będzie szybciej chodził :P a jak położę an głowę to będe mądry! :D

Też dobre ale o kamieniach już wcześniej słyszałem:) Czytałem też kiedyś recenzję porównawczą dwóch docisków do odtwarzacza CD... I nawet jeden był lepszy od drugiego :)

Na elektrodzie właśnie jeden koleś mnie przekonuje że kable mają wielkie znaczenie tylko my "zwykli zjadacze chleba" tego nie słyszymy :D lol :)

melisław napisał:
Na elektrodzie właśnie jeden koleś mnie przekonuje że kable mają wielkie znaczenie tylko my "zwykli zjadacze chleba" tego nie słyszymy :D lol :)
Jak koleś taki "osłuchany" to zapodaj mu linka z góry tematu, a co, niech se przygarnie 1mln $$$ nagrody... :lol:
Życie takiego "niezwykłego zjadacza chleba" musi być dziwne bo normalni ludzie słuchaja muzyki a nie kabla... :lol:

A tutaj praktyczne wykorzystanie niektórych cudów świata audio:
[center:f6ffcef3ad]
roomec0.jpg

backuz0.jpg

[/center:f6ffcef3ad]
:lol: :lol:

Powrót